Menu

У Twitter зафіксована наступна спам-розсилка

Компанія «Доктор Веб» повідомляє про поширення в популярній соціальній мережі Twitter спам-повідомлень російською мовою, що містять посилання, що веде в залежності від вашого браузера або на шахрайський сайт, або на ресурс, з якого виконується завантаження шкідливих програм для мобільних пристроїв.

Зловмисники виробляють розсилку за допомогою зламаних акаунтів з використанням типового прийому соціальної інженерії: повідомлення містять ім'я користувача, якому адресований «твіт», а також інтригуючу фразу і посилання, за якою повинна перейти зацікавилася жертва.

 

В Twitter зафиксирована очередная спам-рассылка

Якщо посилання буде відкрита в браузері звичайного комп'ютера, такого як Mac або PC, користувач потрапить на один з шахрайських ресурсів, які беруть участь у поширеною схемою з передплати на платні контент-послуги. Якщо ж для відкриття посилання використовується мобільний пристрій, наприклад, смартфон або звичайний мобільний телефон, то відбудеться завантаження сайту, поширює шкідливі програми сімейств Android.SmsSend і Java.SMSSend, які виконують відправку дорогих SMS-повідомлень.

 

В Twitter зафиксирована очередная спам-рассылка
В Twitter зафиксирована очередная спам-рассылка

Деякі користувачі, більшість з яких не володіє російською мовою, мимоволі сприяють поширенню таких повідомлень, коли намагаються зрозуміти, про що йде мова, і відправляють «твіти» з тим же змістом від свого імені. Така активність грає на руку зловмисникам і суттєво допомагає поширенню спам-повідомлень.

|