Menu

З почином: перший троянець у вигляді платного архіву для Mac OS X

Схема поширення Trojan.SMSSend.3666 сумно відома багатьом користувачам Windows, однак на комп'ютерах і ноутбуках під управлінням Mac OS X раніше не застосовувалася: Trojan.SMSSend являє собою платний архів, який можна завантажити з різних інтернет-ресурсів під виглядом корисного.

 

С почином: первый троянец в виде платного архива для Mac OS X

Шкідливі програми сімейства Trojan.SMSSend широко поширені в сучасному Інтернеті. Вони являють собою платний архів, який можна завантажити з різних веб-сайтів під виглядом якої корисної програми. В процесі відкриття такого архіву на екрані комп'ютера демонструється инфтерфейс, що імітує оформлення програми установки того або іншого додатка. При цьому для продовження «інсталяції» шахраї просять жертву ввести у відповідну форму номер мобільного телефону, а потім вказати код, який прийшов у відповідному СМС. Якщо користувач виконує зазначені дії, він погоджується з умовами платної підписки, згідно з яким з рахунку його мобільного телефону буде регулярно списуватися абонентський платіж. Як правило, знаходиться всередині архіву або абсолютно даремний «сміття», або заявлена шахраями програма, яку можна завантажити з офіційного сайту розробників абсолютно безкоштовно.

Раніше троянці даного сімейства досаждали користувачам операційної системи Microsoft Windows, проте Trojan.SMSSend.3666 орієнтований на власників Apple-сумісних комп'ютерів. При запуску цього платного архіву на екрані «маку» демонструється вікно установки програми VKMusic 4 for Mac OS X, призначеної для прослуховування музики в соціальній мережі «ВКонтакте». Однак для доступу до вмісту архіву зловмисники традиційно вимагають вказати у відповідних полях номер мобільного телефону і код підтвердження.

С почином: первый троянец в виде платного архива для Mac OS X

Як і раніше, за поширенням цього шкідливого додатка варто відома «партнерська програма» ZipMonster, що допомагає шахраям створювати подібні платні архіви, а також надає посередницькі послуги з організації виплат розповсюджувачам шкідливого пз. Слід зазначити, що Trojan.SMSSend.3666- це перший троянець даного класу, орієнтований на користувачів операційної системи Mac OS X.

|