Menu

Скільки акаунтів припадає на одного українського інтернет-користувача

На одного українського інтернет-користувача припадає трохи більше 4 акаунтів (в середньому 4,2) в різних онлайн-сервісах. З них 2,6 створені в соціальних мережах, а приблизно за 1,6 облікові записи припадає на системи миттєвого обміну повідомленнями.

Сколько аккаунтов приходится на одного украинского интернет-пользователя
Такі дані отримала «Лабораторія Касперського» в ході спеціально проведеного опитування користувачів. Сьогодні майже кожен інтернет-користувач має аккаунти в різних соціальних мережах, чатах, платіжних сервісах і т.п. Запам'ятовувати всі свої логіни, а також створювати щоразу новий і стійкий до злому пароль зовсім не просте завдання. Крім того, зберігання таких конфіденційних даних є важливою складовою їх безпеки. Кожен сам обирає для себе оптимальний спосіб збереження - хто сподівається на пам'ять, хто-то робить записи в блокноті або в електронному вигляді.

Тим не менш, за статистикою, в Україні дуже висока ймовірність злому акаунтів: 17% респондентів відзначили, що їх сторінка в соціальних мережах піддавалася несанкціонованому використанню, а 9% опитаних були випадки злому зловмисниками їх e-mail облікового запису. У той час як у країнах Європи ці показники не перевищує 8%.

"Незважаючи на активне використання різних онлайн сервісів, переважна частина українських користувачів уникає зайвих труднощів у застосуванні засобів аутентифікації. Найчастіше це примітивні комбінації або ж взагалі єдиний пароль до всіх облікових записів. Безумовно, це просто і зручно, але аж ніяк не безпечно," - міркує Олександр Єрофєєв, керівник управління стратегічного маркетингу і розвитку бренду «Лабораторії Касперського».

|