Menu

Більше половини українських інтернет-користувачів купують онлайн

Українські користувачі все активніше освоюють шопінг в Мережі і все частіше користуються системами онлайн-банкінгу: на сьогоднішній день 55% українських інтернет-користувачів роблять покупки онлайн.

Более половины украинских интернет-пользователей покупают онлайн
За даними дослідження «Лабораторії Касперського», 39% користувачів щодня працюють з банківським рахунком на ПК, а 29% і 17% відповідно платять через планшети і смартфони. Однак у зручності розрахунків через Інтернет є і зворотна сторона: кібер-шахраї на дрімають і придумувати все нові і нові способи відбирання грошей з електронних рахунків користувачів. Це означає, що в майбутньому шкідливих програм для крадіжки фінансової інформації буде ставати усе більше і більше.

Вже зараз користувачі досить часто стикаються з киберугрозами при онлайн транзакції. Наприклад, у всьому світі 29% респондентів зізналися, що в результаті відкриття поштової вкладення їх комп'ютер був інфікований. У 26% інтернет-користувачів в процесі інтернет-шопінгу відбувався редірект на сумнівні сайти, де пропонувалося залишити дані своєї банківської картки. А 16% і зовсім самі вводили особисті або фінансові дані на підозрілих веб-сторінках.

Сьогодні цифрова особу користувача весь час розвивається і все активніше проявляє себе в Мережі: заробляє і витрачає гроші, займається творчістю, громадською діяльністю, їздить на танку, вивчає іноземні мови. І Онлайн-шопінг - одне з найяскравіших проявів «Digital Я» користувачів, які все розумніше і обережніше поводяться у Всесвітній павутині, остерігаючись крадіжки своєї фінансової інформації.

|