Menu

Інтертелеком підводить підсумки 3-річної роботи в мережі передачі даних за технологією EV-DO Revision B+

В 2014-му році компанія «Інтертелеком» буде відзначати триріччя з моменту запуску національної мережі передачі даних за технологією EV-DO Revision B+. Нове покоління технології передачі даних EV-DO (Evolution-Data Only), використовуваної в стільникових мережах стандарту CDMA, забезпечує в порівнянні з попередньою версією Revision A більш високу швидкість доступу і більш ефективне використання ресурсів мережі.

Интертелеком подводит итоги 3-хлетней работы в сети передачи данных по технологии EV-DO Revision B+

Якщо максимальна швидкість завантаження в EV-DO Rev.A не перевищує 3.1 Мбіт/с, то покоління Rev.B+ забезпечує максимальний показник до 14.7 Мбіт/с. В реальних умовах використання технології в телекомунікаційній мережі «Інтертелеком» середня швидкість завантаження складає 5 Мбіт/с.

За «сухими» цифрами тут ховаються цілком відчутні, конкретні переваги для споживача - більш комфортний перегляд відео на мобільних пристроях і розширення можливостей при роботі з «важкими» сервісами. Це означає формування принципово нового споживчого досвіду використання 3G Інтернету.

Интертелеком подводит итоги 3-хлетней работы в сети передачи данных по технологии EV-DO Revision B+

Карта покриття мережі «Інтертелеком»

На першому етапі покриття EV-DO Rev.B+ було забезпечено в містах-мільйонниках, а потім у всіх обласних центрах України. За відносно короткий термін обладнання було встановлено практично на всіх об'єктах мережевої інфраструктури компанії, завдяки чому було забезпечено покриття у всіх регіонах. Одночасно з розвитком мережі оператор зберігає високий рівень уваги до просування послуг за рахунок регулярного оновлення тарифних моделей. Для зниження порогу входу «Інтертелеком» пропонує абонентам не тільки вигідні тарифи на саму послугу, але і підкріплює їх акційними пропозиціями для купівлі обладнання з підтримкою нової технології.

Интертелеком подводит итоги 3-хлетней работы в сети передачи данных по технологии EV-DO Revision B+

Мобільний Wi-Fi роутер Huawei EC 5321u-1

Так, безумовним хітом продажів серед пропонованого оператором обладнання в 2013 році став мобільний Wi-Fi роутер Huawei EC 5321u-1. Цей пристрій поєднує функції Wi-Fi роутера і 3G модему, здатного надавати Інтернет доступ на швидкості до 14.7 Мбіт/с. Ключовою перевагою даного роутера є можливість забезпечення бездротової точки доступу для мобільного пристрою будь-якого стандарту з модулем Wi-Fi на самій широкій зоні покриття 3G в країні. При підключенні до оператора пристрій можна придбати за ціною від 1 грн. і безкоштовно отримати на 100 днів безлімітний доступ на найбільшій швидкості мобільного доступу в Україні.

Крім універсального Wi-Fi роутера для використання бездротового доступу в інтернет на швидкості до 14.7 Мбіт/с. технологію Rev. B+ підтримують сертифіковані і реалізуються в торговельних мережах України планшети компанії Apple, а так само популярні смартфони iphone 5, 5C, 5S, зразки яких доступні для тестування у дилерів компанії. Підключити дані пристрої можна за допомогою стартових пакетів «3G Інтернет» або в Центрах обслуговування абонентів оператора

За підсумками 2013 року пристрої, що підтримують технологію Rev. B+, становили понад 60% від усього обсягу обладнання, проданого компанією. Це вказує на те, що база потенційних користувачів високошвидкісного доступу від компанії «Інтертелеком»розширюється високими темпами.

Враховуючи такий високий попит, з 1 лютого 2014 року «Інтертелеком» запропонував абонентам принципово нову модель використання технології EV-DO Rev.B+. За допомогою оновленої послуги «Турбо швидкість» користувачі всіх тарифних планів отримують можливість використовувати весь трафік, передбачений тарифом EV-DO Rev. A, на максимальній швидкості до 14.7 Мбіт/с. При цьому дані в такому режимі передаються з найвищим пріоритетом порівняно зі звичайним режимом, що важливо для перегляду відео в реальному часі і голосових сервісів. Цією пропозицією можна скористатися на кожному абонентському пристрої, що підтримує технологію EV-DO Rev.B+.

Компанія розглядає розширення користування технологією EV-DO Rev.B+ як шлях до реалізації стратегічних цілей. ARPU абонентів, що використовують Rev. B+ істотно вище середніх показників для користувачів технології Rev.A.

Додатково
|