Menu

Hyperloop: поїзд швидше літака

Президент Tesla Motors і засновник SpaceX Елон Маск нещодавно повідомив про те, що планує розробляти надшвидкісну транспортну систему Hyperloop. Цей унікальний проект дозволить перетнути всю Північну Америку менш ніж за годину.

Hyperloop: поезд быстрее самолета

Hyperloop - транспортна система, побудована на базі магнітної левітації. Її пасажирські капсули зможуть розвинути швидкість 6500 км/год

Проект під назвою Hyperloop (англ. «гиперпетля») в даний час розробляють фахівці з компанії ET3. Даний транспорт являє собою систему трубопроводів, які розташовуються над поверхнею землі. Вона буде працювати завдяки ефекту магнітної левітації: всередині трубопроводу створюються умови, близькі до вакууму, у яких спеціальна капсула з пасажирами може рухатися на високій швидкості і з мінімальним опором.

Капсула буде вміщати шість пасажирів. Її конструкція виготовлена з використанням сучасних технологій, що дозволить витримати рух на швидкості близько 6500 км/год протягом тривалого часу. Варто відзначити, що будівництво Hyperloop зажадає суми в десять разів меншою, ніж та, що необхідна для побудови звичайної швидкісної залізничної магістралі. При цьому вартість поїздки, наприклад, з Нью-Йорка в Лос-Анджелес складе всього $100.

В рамках даного проекту фахівцями вже розроблено велику кількість креслень, які передбачають створення великої маршрутної мережі.

Додатково
|