Menu

«Лабораторія Касперського» про трюки спам-кредиторів

Експерти «Лабораторії Касперського» підготували огляд, що демонструє особливості і небезпеки спам-розсилок з пропозицією кредитів, а також перерахували заходи, які допоможуть не попастися на вудку спам-кредиторів.

«Лаборатория Касперского» о трюках спам-кредиторов

Кредитні відносини стали одним з головних джерел доходів банків та інших кредитних організацій - мільйони людей по всьому світу набувають у розстрочку товари і послуги та беруть на себе зобов'язання з виплати кредиторам чималих відсотків. Однак для отримання кредиту потенційний позичальник повинен довести, що здатний щомісяця виплачувати частину необхідної суми. Найбільш суворі умови, як правило, висувають великі банки. Невеликі організації і приватні кредитори, в свою чергу, зазвичай більш лояльні до споживача, а можливі ризики компенсують підвищеною відсотковою ставкою. Нездатні конкурувати з відомими банками за рівнем і масштабом рекламних кампаній, вони часто вдаються до допомоги масових електронних розсилок.

Кредитні спам-розсилки не так нешкідливі, як може здатися на перший погляд. Нерідко за подібними листами стоять інтернет-шахраї або недобросовісні організації, чиї послуги на ділі виявляються набагато дорожче, ніж в обіцянках. Адресат таких повідомлень може зіткнутися з різноманітними погрозами. Серед них можна виділити фішинг: вказавши свої особисті дані на шахрайський сайт, користувач фактично сам передає їх в руки шахраїв, і ті в свою чергу, використовуючи отримані дані, дійсно можуть оформити кредит на ім'я жертви. Крім того, одержувачі можуть зіткнутися з шкідливими програмами у вкладеннях, що розсилаються під видом бланків заяв на кредит. Як правило, ці програми запаковані в архів і замасковані під нешкідливі файли, наприклад, з допомогою подвійного розширення. Та й просто відповідь на рекламне лист дасть спамерам зрозуміти, що адреса використовується, і на нього буде приходити збільшена кількість небажаних повідомлень.

Приклад спам-повідомлення, що містить посилання на фішинговий сайт:

«Лаборатория Касперского» о трюках спам-кредиторов

Додатково
|