Menu

Вплив Інтернету на економіку України

14 листопада. Київ . Віце - прем'єр - міністр України Олександр Вілкул спільно з Регіональним директором по взаємодії з органами державної влади Google Росія та СНД Мариною Жунич , директором Google Україні Дмитром Шоломко і Директором Google по стратегічному плануванню в області держ АВНОЮ політики та зв'язків з урядами Азіатсько - Тихоокеанського регіону , Близького Сходу , Африки та Росії Вільямом Фітцджеральд представили результати дослідження « Вплив Інтернету на економіку України ». Дослідження націлене на просування Інтернету в українському підприємницькому середовищі .

Влияние Интернета на экономику Украины

« Інтернет став основою однією з найбільших за останні двісті років індустріальних революцій . Цей винахід можна порівняти з приходом в економіку парових машин і електрики в 19 столітті . Як показує досвід розвинених країн , існує пряма залежність між рівнем проникнення Інтернету і зростанням ВВП. Ми створюємо умови для розвитку країни , підтримуючи в Україні ІТ - індустрію » , - сказав Вілкул.

« Розуміння владою сучасних трендів управління і підтримка високих технологій - це ключові складові розвитку економіки і суспільства в цілому. Тому дуже важливо , що Олександр Вілкул підтримав проведення цього дослідження » , - сказав директор Google Україна Дмитро Шоломко .

Згідно з результатами дослідження , технічні можливості доступу в Інтернет створені в Україні на високому рівні - близько 90 % підприємств вже забезпечені високошвидкісним Інтернетом . Тому резерви розвитку приховані в інтенсивності використання сучасних інформаційних технологій . Це стосується електронного документообігу , використання » хмарними » базами даних , забезпечення віддаленого доступу до робочого місця , інтернет-торгівлі і інше.

Тетяна Ситник , керівник відділу В2В і стратегічних досліджень компанії GfK Україна відзначила , що зараз вже 62 % українських підприємств мають власний сайт , 49 % розміщують інформацію про себе в Інтернет - довідниках. Проте лише 22 % використовують сторінки в соціальних мережах та у 12 % підприємств користуються онлайн торгівлею через Інтернет-магазини.

Влияние Интернета на экономику Украины

Крім економіки та бізнес-напрямки Інтернет необхідно використовувати в громадських і громадянських проектах. Віце - прем'єр проанонсував один з таких проектів - інтернет-голосування за логотип Заявки Зимової 0лимпиады -2022 " у Львові. « Про початок голосування буде оголошено на наступному тижні . Я обов'язково напишу про це у себе на Facebook » , - сказав Олександр Вілкул.

« ІТ - це та галузь , в якій Україна може конкурувати з провідними країнами світу . Тому Урядом надано пільги для ІТ - компаній . Нові правила передбачають звільнення від ПДВ на послуги , які надаються у сфері інформатизації , сплату податку на прибуток ІТ - підприємств на рівні 5 % , сплату податку з доходів також на рівні 5 % та ін » , - зазначив Вілкул.

В Україні сформовані потужні ІТ-центри - це Київ , Дніпропетровськ , Львів , Одеса та інші , в яких вже створено велику кількість робочих місць в індустрії з високим рівнем заробітної плати . І завдяки цьому реалізуються потужні проекти.

« ІТ - світ знає і поважає українського . Зокрема мільйони користувачів грають в STALKER і « Козаки », створені киянином Сергієм Григоровичем . Розробки українських фахівців використовують провідні компанії світу . До речі , мені було б цікаво поспілкуватися з розвитку галузі зі Стівом Возняком (одним із засновників Apple) , також має українські коріння - його батьки з Буковини » , - сказав Олександр Вілкул.

Віце - прем'єр зазначив , що Уряд підтримує розвиток державно-приватного партнерства в інноваційній сфері. Прикладом є BIONIC Hill у Києві - перший український інноваційний парк , у створення якого держава інвестувала 50 млн грн . В ньому будуть працювати провідні українські та міжнародні компанії , ключовими спеціалізаціями яких IT , біотехнології та енергозбереження. Реалізація проекту дозволить створити 35 тис. робочих місць. У парку спільно з провідними ІТ - компаніями також створюється навчальний заклад BIONIC University . Його мета - підготовка висококваліфікованих фахівців галузі використовуючи сучасні технології навчання, пов'язані з практичною діяльністю .
Довідка: Дослідження, проведене компанією GfK , полягала в проведенні опитування керівників підприємств. Всього було проведено 1017 інтерв'ю в період з 17.06.2013 за 10.07.2013 . В опитуванні брали участь підприємства , які мають не менше 4 комп'ютера . Вибірка є репрезентативною для українських підприємств з кількістю працівників , регіоном і галузями. Максимальна похибка вибірки становить 3,1 %.

Продукт нашого каталогу
|