Menu

Запущена інтерактивна карта DDoS-атак в інтернеті

Arbor Networks і Google об'єдналися і запустили засіб онлайн трансляції - карту DDoS-атак (Digital Attack Map), яка буде відображати глобальні розподілені атаки типу «відмова в обслуговуванні» (DDoS-атаки).

Дослідницький центр Google Ideas оголосив про початок активної діяльності з вивчення одного з найбільш динамічного в сучасних реаліях виду кіберзлочинності - DDoS-атаки. Google Ideas задався питанням вивчення сучасних технологій і їх можливостей протидії цим загрозам в умовах сучасних конфліктів, нестабільних ситуацій чи репресій. Google Ideas, використовуючи анонімні дані глобальної системи моніторингу загроз Atlas Threat Monitor, що належить компанії Arbor Networks створив онлайн карту DDoS-атак, яка дозволить користувачам у відкритому режимі дослідити сучасні тенденції DDoS-атак і отримувати інформацію про пов'язаних з ними подіями в будь-який зручний час. Дані будуть оновлюватися щоденно, а історія подій буде доступна для перегляду користувачам всіх країн.

Digital Attack Map була запущена в рамках створеного компанією Google нового проекту - системи “Щит” (Project Shield). Сайти, що знаходяться під заступництвом Project Shield, зможуть покладатися на інфраструктуру PageSpeed, що дозволить Google швидко відстежити і сприяти запобіганню зовнішніх атак. Як повідомляють в компанії, система спрямована на допомогу невеликим Інтернет-ресурсів певної тематики і перший час буде працювати у тестовому, безкоштовному режимі. Щоб сприяти більш ефективної захистіть від DDoS-атак, які, як відомо, вже стали звичним і швидко інструментом у війнах між різного роду організаціями та окремими фізичними особами, компанія Google вже зараз пропонує власникам відповідних ресурсів подати заявку на користь перенесення їх на серверні потужності компанії. Відповідно, в рамках ініціативи Project Shield компанія Google буде надавати на своїх серверах хостинг сайтів, які часто потрапляють під політично мотивовані DDoS-атаки. Потужна інфраструктура інтернет-гіганта менш вразлива для хакерів за рахунок співпраці з компанією Arbor Networks, ніж незалежні хостінги, які не використовують відповідне обладнання для захисту від DDoS-атак.

|