Menu

Вже не фантастика: прості ЕЕГ гарнітури можна використовувати для крадіжки секретів прямо з мозку жертви

За допомогою електроенцефалограми можна отримати інформацію з мозку. Були вже навіть експерименти з відновлення зорових образів. Але для цього використовувалася дуже дорога апаратура. Тепер для цього можна використовувати дешеві ЕЕГ гарнітури, які використовують як ігрові контролери.

Уже не фантастика: простые ЭЭГ гарнитуры можно использовать для кражи секретов прямо из мозга жертвы

На конференції Usenix Security група дослідників продемонстрував спосіб потрапити в наш мозок і дізнатися факти, які люди не хотіли б розкрити. Використовуючи вільно продається пристрій типу "інтерфейс мозок-комп'ютер", воно ж електроенцефалографічна гарнітура (ЕЕГ гарнітура), дослідники створили програму , призначену для визначення особистих даних користувача, таких як коди PIN або їх адресу. І у них це вийшло! Споживчі ЕЕГ гарнітури вже сьогодні активно використовуються як ігрові контролери, як безшумні клавіатури або в якості асистента в "релаксаційних тренінгах". І практично завжди вони підключаються до комунікаторів або комп'ютерів, які мають вихід в інтернет. Якщо зловмисник проникне на підключений пристрій, то наступним кроком він може проникнути прямо в мозок людини, і отримати необхідні дані. Найголовніше - людина цього не помітить! Використовуючи гарнітуру Emotiv ЕЕГ:
Уже не фантастика: простые ЭЭГ гарнитуры можно использовать для кражи секретов прямо из мозга жертвы
дослідники провели експеримент за читання думок у 28 людей, причому випробуваним було сказано, що вони беруть участь в дослідженні безпеки управління іграми з допомогою таких гарнітур. При аналізі ЕЕГ сигналів у своїх експериментах, дослідники змогли частково визначити параметри кредитної картки користувача, PIN-номери і місце проживання користувача.

Ось і робіть висновки...
|