Menu

Symantec: інформація на трильйон доларів

Корпорація Symantec оголосила, що згідно з результатами опитування про стан інформації State of Information Survey, інформаційні активи по всьому світу щорічно обходяться бізнесменам в суму 1,1 трильйона доларів США.

Symantec: информация на триллион долларов
Організації володіють величезними масивами інформації - починаючи з конфіденційних даних по клієнтах і закінчуючи інтелектуальною власністю і даними про фінансові транзакції, які не тільки обумовлюють підвищення конкурентоспроможності та ефективності компаній, але і, по суті, забезпечують саму можливість ведення бізнесу. Результати опитування показали, що інформаційні активи фактично становлять до 49% загальної вартості організації.

«Великий обсяг інформації, що генерується організаціями сьогодні, дозволяє їм краще працювати з клієнтами і підвищувати власну продуктивність. В той же час ця інформація може перетворитися у велику проблему при відсутності належного захисту. Компанії, що ефективно використовують інформацію, отримують конкурентну перевагу відносно інших підприємств - і в окремих випадках різниця може бути така ж, як між успіхом і невдачею, - заявив Френсіс Де Суза (Francis deSouza), президент групи корпоративних продуктів і послуг компанії Symantec. - При підвищенні цінності даних і зростання витрат на інформацію успішні компанії будуть шукати все більш ефективні шляхи захисту інформації та нові можливості для її продуктивного використання».

Обсяг інформації швидко зростає, інформація дорожчає

Будь-який бізнес має справу з великими обсягами даних. Загальний обсяг збереженої бізнес-інформації становить на сьогодні 2.2 зеттабайта. Малий і середній бізнес в середньому володіють 563 терабайта даних, а середній обсяг даних великого бізнесу оцінюється в 100 000 терабайт. Результати дослідження показали, що в наступному році корпорації очікують зростання обсягу інформації приблизно на 67%, а малі і середні підприємства - на 178%.

Корпорації в середньому витрачають на інформацію 38 мільйонів доларів США щорічно, а малі і середні компанії - 332 тисячі доларів. Однак річні витрати в розрахунку на одного співробітника для малих і середніх підприємств набагато вище (3670 доларів), ніж на великих підприємствах (3297 доларів). Наприклад, типове підприємство малого бізнесу зі штатом 50 працівників витрачає 183 500 доларів на роботу з інформацією, а типове велике підприємство зі штатом 2500 працівників витрачає на те ж саме 8,2 мільйона доларів.

Вплив втрат інформації на бізнес

Наслідки інформаційних втрат катастрофічні. «Нам довелося згорнути діяльність як мінімум на кілька років - стільки потрібно для відновлення бізнесу», - так висловився ІТ-менеджер великої машинобудівної фірми у відповідь на питання про наслідки втрати корпоративної інформації. Опитані особливо відзначали наступне вплив втрат інформації на їх бізнес: втрата клієнтів (49%), втрату ділової репутації і компрометація бренду (47%), зниження прибутковості (41%), підвищення витрат (39%) і падіння вартості акцій (20%).

Дефіцит коштів захисту

Незважаючи на те, що на кін ставиться так багато і, отже, захист інформації повинна отримувати найвищий пріоритет, бізнесмени все ще відчувають труднощі із забезпеченням безпеки даних. Впродовж минулого року 69% підприємців стикалися з інформаційними втратами з цілого ряду причин, наприклад, людський чинник, відмова обладнання, обхід систем безпеки, крадіжка або втрата пристроїв зберігання. Крім того, у 69% компаній відбулося розголошення конфіденційної інформації, а у 31% завдяки втраті інформації з'явилися проблеми з дотриманням законодавства. Ще однією проблемою є кількість дубльована інформації, збереженої підприємцями - в середньому дублюється 42% всіх даних. Рівень використання засобів зберігання даних також низький: лише 31% даних знаходиться за файерволами при 18% на зовнішніх ресурсів.

Всі ці ризики і недоліки призводять до того, що підприємці витрачають на зберігання та захист інформації більше, ніж необхідно. Ключова проблема характеризується безконтрольним зростанням інформації, який відчувають 30% організацій - це означає, що зростання інформаційних обсягів ніяк не регулюється, доступ до інформації не може, часто ведеться безконтрольне дублювання.

«ІТ» означає «Інформаційна Безпека»

Для підвищення ефективності захисту інформації компанія Symantec рекомендує підприємцям наступне:

  • Нехай на першому плані буде інформація, а не пристрою або дата-центри: сервіси підтримки пристроїв і хмарні технології розуміють, що інформація вже не обов'язково повинна знаходитися в межах офісу компанії. Слід в першу чергу захищати інформацію, а не пристрої зберігання або дата-центри;
  • Не вся інформація однаково цінна: підприємці повинні вміти відокремлювати даремні дані від цінної бізнес-інформації і відповідно організовувати її захист;
  • Збільшіть ефективність: відсутність зайвих копій та архівування допомагають підвищити захист з одночасним зниженням зберігаються обсягів інформації, що вкрай важливо при экспоненциальном зростанні обсягів даних;
  • Системний підхід: вкрай важливою є розробка системних регламентуючих документів по роботі з інформацією, які можуть застосовуватися незалежно від способу зберігання інформації - на фізичному або віртуальному носіях або в хмарних сервіси;
  • Гнучкість: подбайте про майбутнє, запровадьте гнучку інфраструктуру, яка буде масштабоване при постійному зростанні інформаційних обсягів.
|