Menu

Хочете зберегти цінні дані? Задумайтеся про резервне копіювання

Хотите сохранить ценные данные? Задумайтесь о резервном копировании

З іншого боку, в рамках того ж дослідження було виявлено, що 21% домашніх користувачів вживають заходів для збереження важливої інформації, не чекаючи того моменту, коли виникне загроза її втрати. І цією мірою є резервне копіювання файлів.

Створення резервних копій - один з найбільш універсальних і надійних методів збереження цінних даних. Про те, яким повинен бути «правильний» Backup, розповідає «Лабораторія Касперського»:

По-перше, резервне копіювання повинно відбуватися регулярно, і в ідеалі - щодня. Адже навіть копія тижневої давності не дуже виручить, якщо за день до здачі звіту або курсової роботи файл, над яким велася робота всю тиждень, випадково знищений.

По-друге, географічна віддаленість - відмінний захист для резервної копії. З одного боку, для більшої надійності варто розділити оригінал і резервну копію сотнями і навіть тисячами кілометрів, з іншого - навіть на такій відстані треба мати оперативний доступ до даних. Допомагає об'єднати ці, здавалося б, несумісні, вимоги, сервіс хмарного резервного копіювання.

По-третє, використання спеціальних модулів резервного копіювання і відновлення даних. Оптимальним вибором стане комплексне рішення, що забезпечує також захист даних від кіберзагроз. В такому випадку користувач економить кошти, а проблеми з сумісністю програмного забезпечення, які можуть бути двох рішень від різних виробників, виключені.

Про безкоштовної утиліти для резервного копіювання читайте тут.

|