Menu

Корпорація Microsoft посилює заходи по захисту авторських прав в регіонах України

З метою підвищення ефективності співпраці з органами державної влади у вирішенні проблем поширення та використання неліцензійного програмного забезпечення Microsoft, київська юридична фірма «Лексфор», уповноважена представляти інтереси корпорації Microsoft в питаннях захисту інтелектуальної власності в Україні, відкриває представництва в Дніпропетровську і Харкові. Розширення дозволить спростити виявлення порушників авторського права, тісніше співпрацювати з місцевими органами влади в ініціюванні правозахисних дій і забезпечувати їх необхідною юридичною підтримкою по кримінальних та адміністративних справах.

 

Корпорация Microsoft усиливает меры по защите авторских прав в регионах Украины

У квітні 2013 р. співробітниками міліції було виявлено 28 фактів порушення авторських прав корпорації Microsoft, і на підставі позовів від «Лексфор» порушено 18 кримінальних проваджень за різні типи комп'ютерного піратства:

 

  • 13 - проти компаній, підозрюваних у використанні неліцензійного програмного забезпечення;
  • 2 - проти компаній-розповсюджувачів піратських копій програмного забезпечення Microsoft;
  • 3 - проти осіб, які встановлювали піратські копії програмних продуктів Microsoft на комп'ютери клієнтів.

Крім того, ініційовано 10 адміністративних проваджень:

  • 5 - проти компаній, підозрюваних у використанні неліцензійного програмного забезпечення;
  • 5 - проти компаній-розповсюджувачів піратських копій програмного забезпечення Microsoft.

У квітні 2013 року господарський суд Дніпропетровської області виніс два нових вироку за фактом використання українськими компаніями нелегального програмного забезпечення. Згідно з судовим постановою, товариство «Укрбудпроект ЛТД» Microsoft зобов'язана виплатити відшкодування в розмірі 102 060 грн., а компанія «Титановий століття» - 79 380 грн. Ці рішення - результат позовів, які «Лексфор» від імені корпорації Microsoft подав після перемоги в суді проти комунального підприємства «Міжнародний аеропорт Ужгород».

На початку травня Торговий представник США прийняв рішення про перенесення України в список пріоритетних зарубіжних країн відповідно до щорічного «Списку 301».

|