Menu

Розроблено антивірусне пз для UEFI

Новий Антивірус Касперського для UEFI забезпечить безпечне завантаження комп'ютера, перевіривши системні файли на наявність шкідливого коду ще до початку роботи операційної системи і основного антивіруса.

 

Разработано антивирусное ПО для UEFI

У міру ускладнення механізмів роботи шкідливих програм, виникають нові загрози безпеки інформаційних систем, що традиційні засоби захисту відобразити не в змозі. Одну з найбільших небезпек для комп'ютерів створюють сьогодні буткіти і руткіти - шкідливі програми, які завантажуються до операційної системи або на ранніх стадіях її роботи і приховують свою присутність від систем антивірусного захисту.

В той же час заміна стандарту інтерфейсу завантаження з BIOS (Basic Input/Output System) на UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) відкриває виробникам програмного забезпечення можливість впроваджувати захисні рішення на апаратному рівні. Саме цією можливістю і скористалася «Лабораторія Касперського», створивши перший і поки єдиний у світі антивірусний продукт, сумісний з UEFI.

Антивірус Касперського для UEFI дозволяє перевіряти файли, які використовуються в процесі завантаження операційної системи, і забезпечує захист від функціонування шкідливого коду на даному етапі. Рішення використовує потужні сучасні технології антивірусного захисту «Лабораторії Касперського», детектіруя наявність навіть найбільш «хитрих» шкідливих програм у завантажувальних файлів. Нове рішення призначене в першу чергу для організацій, які пред'являють до питань інформаційної безпеки підвищені вимоги, зокрема, для державних, силових, фінансових структур, компаній, що займаються розробкою інноваційних технологій, підприємств енергетичного і промислового сектора, і багатьох інших.

|