Menu

Наймасштабніша DDoS-атака сповільнила швидкість всього Інтернету

BBC News повідомляє про проведення хакерами наймасштабнішою DDoS-атаки, в результаті якої в різних регіонах світу було зафіксовано зниження швидкості роботи Інтернет-ресурсів.

 

Самая масштабная DDoS-атака замедлила скорость всего Интернета

Як стверджується в ЗМІ, найбільша в світі DDoS-атака була спровокована конфліктом між компанією Spamhaus, діяльність якої спрямована на боротьбу з поширенням спаму, і фірмою Cyberbunker, обвинуваченої першою стороною в наданні послуг хостингу спамерам. Як зазначив глава Spamhaus, швидкість атаки склала 300 Гбіт/c, в той час як зазвичай швидкість атаки дорівнює 50 Гбіт/c.

Коментуючи тривалі DDoS-атаки на Spamhaus, Антон Разумов, керівник групи консультантів компанії Check Point Software Technologies, сказав наступне: «Те, що відбувається в даний момент, показує, як націлена угруповання може викликати перебої в роботі організації будь-яких розмірів, в незалежності від того, наскільки добре захищені її внутрішні мережі та сайти. У 2012 році Check Point опитала 2,5 тисячі ІТ-фахівців у всьому світі, і ми виявили, що вони розцінюють DDoS-атаки як одну з головних загроз, з якими їм доводиться стикатися сьогодні. Організаціям потрібно співпрацювати один з одним і ділитися інформацією про нові з'являючих загрози для того, щоб зменшити наслідки атак або запобігти їх до того, як вони завдадуть серйозної шкоди».

Цікаво, що за інформацією порталу Softpedia, сама компанія Spamhaus не постраждала в результаті атаки.

|