Menu

Як «Лабораторія Касперського» захистить особисті дані при крадіжці

«Лабораторія Касперського» повідомляє про отримання патенту на систему захисту особистих даних, що зберігаються в пам'яті мобільного пристрою. Російський патент № 2450333 описує технологію визначення найбільш важливих даних користувача і пропонує метод блокування доступу до цієї інформації у випадку крадіжки або втрати мобільного пристрою.

Как «Лаборатория Касперского» защитит личные данные при краже
Функціональність мобільних пристроїв - смартфонів і планшетів - постійно розширюється, і все більше користувачів застосовує їх для рішення завдань, які раніше можна було виконати тільки на персональному комп'ютері. Це перегляд фотографій і відео, створення та редагування документів, повноцінний веб-серфінг і спілкування в соціальних мережах, а також такі важливі операції, як робота з банківським рахунком та покупки в Інтернеті. Відповідно, зростає обсяг зберігаються в пам'яті пристрою даних і, що найголовніше, їх фактична цінність. Зокрема, фінансова інформація - паролі для доступу до системи онлайн-банкінгу та номери кредитних карт - тепер може опинитися в руках зловмисників у разі втрати пристрою.

Технологія, розроблена Лабораторією Касперського» проводить аналіз даних, що зберігаються на мобільному пристрої. Серед них виділяється інформація, втрата якої може завдати найбільшої шкоди: контакти, ТЕКСТОВІ та МУЛЬТИМЕДІЙНІ повідомлення, дані додатків і навіть окремі файли користувача. Крім того, в цей список можуть бути включені параметри і журнали операційної системи і т.д.

Продукти для захисту мобільних пристроїв «Лабораторії Касперського», такі як Kaspersky Mobile Security, оснащені системою захисту особистих даних у випадку крадіжки або втрати. Типовим методом захисту є відправка спеціальної команди, яка заблокує пристрій або видалить всі зберігаються на ньому дані. Нова технологія забезпечує більше можливостей, так як може розрізнити важливу особисту інформацію та об'єкти, що не представляють цінності для користувача. З її допомогою важливі дані можна захистити шляхом блокування доступу до них, або вибірково видалити їх з пристрою. При цьому підтримується як автоматичний, так і напівавтоматичний режим роботи. В останньому випадку користувач може самостійно змінювати настройки системи захисту даних і визначати дії у разі втрати мобільного пристрою.

|