Menu

Мобільні пристрої - реальна загроза для корпоративних даних

Компанії серйозно стурбовані безпекою мобільних пристроїв, що мають доступ до корпоративних даних, однак раніше недооцінюють заходи, необхідні для контролю за їх використанням.

 

Мобильные устройства - реальная угроза для корпоративных данных

За даними дослідження, проведеного експертами B2B International разом з Лабораторією Касперського», більше половини фахівців, що приймають рішення в області IT-безпеки, висловили серйозну стурбованість проблемами безпечного використання мобільних пристроїв в корпоративних мережах. Тим не менш, у рейтингу основних завдань, які компанії планують для забезпечення безпеки корпоративної мережі, це питання опинився лише на третьому місці.

 

В процесі дослідження IT-фахівцям і бізнес-керівникам компаній було запропоновано виділити три пункти, які, на їх погляд, найбільш важливі для створення захищеної корпоративної інфраструктури. Головним завданням представники компаній вважають запобігання проникнення кіберзлочинців в корпоративну мережу - цю проблему відзначили 31% опитаних. На друге місце фахівці поставили захист конфіденційної інформації (27%). Контроль мобільних пристроїв в корпоративній мережі опинився лише на третьому місці - всього 13% опитаних загострили увагу на необхідності використання технологій роботи з системами управління мобільними пристроями - Mobile Device Management (MDM).

«Захист ІТ-інфраструктури будь-якої компанії являє собою цілий комплекс заходів, що включає такі захисні бар'єри як резервне копіювання, боротьба з витоком даних, відображення кібератак і багато інші процедури. Але недооцінювати важливість використання MDM-технологій не можна, адже, наприклад, про випадки втрати корпоративних даних з-за втрати мобільних пристроїв повідомили майже чверть (23%) респондентів», - зазначив Олександр Савушкин, керуючий директор «Лабораторії Касперського» в Україні, Молдові та Республіці Білорусь.

Можливості MDM-технологій:

  • Застосування обмежень на установку і запуск пз на корпоративних мобільних пристроях (установка без обмежень неконтрольованого нового пз може завдати значної шкоди корпоративних мереж).
  • Віддалене управління смартфонами і планшетами, що дозволяє блокувати доступ і видаляти інформацію у випадку крадіжки або втрати пристрою.
  • Захист пристроїв за допомогою PIN-кодів, а додатків, які мають доступ до корпоративних даних, - за допомогою стійких паролів.
  • Керування настройками і політиками безпеки на мобільних пристроях нових співробітників.
  • Запобігання витоку конфіденційної корпоративної інформації засобами контролю додатків і шифрування.

В опитуванні, що проводилося спільно з «Лабораторії Касперського», взяли участь 3300 IT-фахівців з 22 країн світу. Учасниками стали представники компаній різного розміру: невеликих (10-99 оснащених комп'ютерами робочих місць і пристроїв з доступом до інтернету), середніх (100-999 робочих місць) і великих (1000 і більше робочих місць). Повна версія результатів дослідження B2B International доступна за посиланням

http://www.kaspersky.com/downloads/pdf/kaspersky_global_it-security-risks-survey_report_eng_final.pdf

|