Menu

Лабораторія Касперського: "Час простих антивірусів пройшло"

«Лабораторія Касперського» оголошує про вихід на український ринок нової лінійки продуктів для забезпечення безпеки корпоративної інформаційної мережі - Kaspersky Security для бізнесу. Нова лінійка покликана надати компаніям кращу в галузі захист від сучасних загроз, а також раз і назавжди вирішити таку поширену проблему IT-безпеки, як складність управління.

 

Лаборатория Касперского: "Время простых антивирусов прошло"
Сьогодні забезпечувати захист даних підприємств непросто: крім розвитку кібератак, щодня загрожують безпеці компаній, IT-фахівцям доводиться брати до уваги і нові реалії бізнесу. Доступ до корпоративної мережі з будь-якої точки світу, використання співробітниками особистих мобільних пристроїв, вільне переміщення конфіденційних даних усередині корпоративної мережі і за її межами (наприклад, на USB-носіях), необхідність своєчасного оновлення ПО користувачів - все це змушує IT-адміністраторів купувати, встановлювати і використовувати окремі інструменти для кожного сценарію роботи. В результаті організації отримують більш складну в управлінні і менш захищену IT-інфраструктуру.

 

«Ми вступили в епоху нових інформаційних загроз, цільових атак і тотального шпигунства, коли практично будь-яка організація може стати жертвою кібератаки. Вторгнення може бути продиктоване як бажанням особистого збагачення з боку зловмисників, так і політичними цілями. При цьому хакери використовують все більш складні і витончені методи проникнення в мережу, - говорить Євген Касперський, генеральний директор «Лабораторії Касперського». - В таких умовах єдиним способом забезпечити інформаційну безпеку компанії стає використання комплексних захисних рішень, які враховують всі реалії сучасного бізнесу. Я маю на увазі підтримку шифрування даних, захист мобільних пристроїв, моніторинг вразливостей і т.д. При побудові системи IT-безпеки кожному керівникові слід пам'ятати про те, що час простих антивірусів минув».

Щоб оптимізувати управління і підсилити захист підприємств будь-якого масштабу, до складу Kaspersky Security для бізнесу включений ряд нових і вдосконалених технологій, що забезпечують моніторинг, контроль і захист усіх вузлів корпоративної мережі.

Серед можливостей нової продуктової лінійки:

  • Управління мобільними пристроями та їх захист. Нова платформа «Лабораторії Касперського» дозволяє забезпечити захист даних навіть на особистих смартфонах і планшетах співробітників. Захист мобільних пристроїв може бути розгорнута віддалено за допомогою централізованої системи управління мобільними пристроями (MDM).
  • Шифрування даних. Шифрування окремих файлів і папок або повне шифрування диска із застосуванням алгоритму Advanced Encryption Standard (AES) забезпечує захист даних у разі втрати або крадіжки пристрою. Шифрування також може застосовуватися для захисту периферійних пристроїв, знімних дисків, окремих файлів і папок. Технологія працює непомітно для кінцевих користувачів і не знижує продуктивність системи.
  • Захист робочих місць. Контроль використання програм здійснюється за допомогою застосування політик безпеки і динамічних білих списків. Крім того, адміністратори можуть створювати власні політики використання знімних носіїв, а також специфічні для конкретного пристрою політики доступу до веб ресурсів, діючі навіть у випадку, якщо працівник працює на пристрій за межами корпоративної мережі, наприклад, з дому. .
  • Набір інструментів системного адміністрування дозволяє скоротити витрати часу і спростити виконання таких завдань, як створення і розгортання образів ОС і програм, облік програмного і апаратного забезпечення, вилучене адміністрування, контроль доступу в мережу (NAC) і управління ліцензіями. Завдяки автоматизованій пошуку вразливостей і управління установкою виправлень користувачі та адміністратори завжди працюють з актуальними версіями пз і отримують повідомлення у разі виявлення критичних проблем.
  • Управління безпекою фізичних, віртуальних і мобільних пристроїв здійснюється за допомогою єдиної консолі адміністрування Kaspersky Security Center, що поєднує в одному вікні елементи системи захисту «Лабораторії Касперського».
  • Надійні технології захисту від шкідливого пз. В основі нової платформи лежить вже довів свою ефективність поєднання традиційних, проактивних і хмарних методів виявлення шкідливого пз. Відмінні результати, які рішення «Лабораторії Касперського» демонстрували в незалежних тестах протягом всього 2012 року, дозволили компанії отримати ряд престижних нагород.

Різні рівні лінійки дозволяють вибрати рішення, що відповідає потребам компаній будь-якого розміру. Так, Kaspersky Security для бізнесу враховує завдання малого і середнього бізнесу і пропонує захисні технології світового класу для управління якими не потрібні додаткові витрати і людські ресурси. Єдина платформа безпеки і єдина консоль управління дозволяють IT-адміністраторам забезпечити централізований моніторинг, контроль і захист будь-якого підприємства, а ОД єдина ліцензія дозволяє купувати всі необхідні рішення для забезпечення безпеки в рамках однієї покупки.

Продуктова лінійка включає в себе кілька рівнів зі зростаючим функціоналом. Рівні - Kaspersky Endpoint Security для бізнесу стартовий, стандартний, розширений і Kaspersky Total Security для бізнесу - побудовані за модульним принципом і дозволяють розширювати можливості рішення у відповідності зі зростаючими потребами бізнесу: від базової захисту робочих місць від шкідливого пз до безпеки кожного вузла мережі. Крім того, багато з представлених рішень можуть бути придбані окремо. Таким чином, компанії, що бажають встановити додатковий захист лише на певні вузли мережі, можуть зробити це без зайвих витрат.

«Реалії сучасної компанії - це доступ до корпоративної мережі з будь-якої точки світу, використання співробітниками особистих мобільних пристроїв, вільне переміщення конфіденційних даних усередині корпоративної мережі і за її межами, що тягне за собою серйозні ризики з точки зору корпоративної безпеки, - зазначив Олександр Савушкин, керуючий директор «Лабораторії Касперського» в Україні, Молдові та Республіці Білорусь. - Однією антивірусного захисту вже недостатньо для забезпечення безпеки бізнесу, адже мобільний революція і ускладнення IT-середовища вимагають кардинально нового способу захисту. Саме таким рішенням став Kaspersky Security для бізнесу. Наше нове рішення повністю відповідає потребам сучасного бізнесу, забезпечує кращу в індустрії захист за допомогою нових і оновлених технологій, а також вирішує таку поширену проблему IT-безпеки, як складність управління».

|