Menu

Нова технологія «Лабораторії Касперського» буде захищати корпоративні мережі

Фахівці «Лабораторії Касперського» розробили і запатентували технологію, яка дозволяє контролювати доступ до ресурсів корпоративної мережі або її окремого сегмента з допомогою агента адміністрування, встановленого на обраному для подібних цілей комп'ютері.

Новая технология «Лаборатории Касперского» будет защищать корпоративные сети
Блокування будь-яких погроз безпеки забезпечується за рахунок обмеження або запобігання доступу до корпоративних ресурсів для комп'ютера, на якому була виявлена шкідлива програма. Технологія захищена патентом № 2460132, виданими Федеральної служби по інтелектуальній власності Російської Федерації.

Кіберзагрози є однією з найбільш важливих проблем для компаній - більше 50% іт-фахівців впевнені, що вони входять у трійку актуальних загроз. Ці дані були отримані в ході дослідження, яке «Лабораторія Касперського» і B2B International провели в липні 2012 року. Найчастіше загроза виходить від різних шкідливих програм, багато з яких не тільки заражають окремі робочі станції, але і можуть поширюватися в локальній мережі, погрожуючи інших вузлів і порушуючи працездатність інфраструктури IT. Такі інциденти можуть призвести до крадіжки або втрати важливих даних.

Технологія передбачає захист робочих комп'ютерів співробітників за допомогою продуктів «Лабораторії Касперського», наприклад, Kaspersky Endpoint Security 8 для Windows. На початковому етапі технологія проводить інвентаризацію і визначає топологію корпоративної мережі. Потім на підставі зібраних даних визначається рейтинг продуктивності всіх вхідних в локальну мережу робочих станцій. Найбільш потужний комп'ютер стає агентом адміністрування, надалі він буде відповідати за зв'язок між сервером Kaspersky Security Center і антивірусними рішеннями, встановленими на робочих станціях.

За допомогою агента адміністрування Kaspersky Security Center отримує можливість керувати доступом тієї чи іншої робочої станції до ресурсів корпоративної мережі та Інтернету. Якщо на одному з комп'ютерів виникає загроза зараження, антивірусне рішення повідомляє про це агенту адміністрування, а той, у свою чергу, відправляє дані в Kaspersky Security Center. Доступ комп'ютера до мережевих ресурсів блокується. Одночасно з цим про подію сповіщаються системні адміністратори компанії, які зможуть оперативно вжити заходів для ліквідації загрози, що склалася.

Завдяки новому патенту загальна кількість патентів, отриманих «Лабораторії Касперського» в Росії перевалило за шістдесят. Всього в портфелі компанії понад 120 патентів, отриманих у відповідних патентних відомствах США, Європи, Росії і Китаю.

|