Menu

Злом людини: імплантати як мета атаки

Спочатку метою хакерських атак були компанії, облікові записи користувачів - наступним кроком стануть атаки на саме людське тіло.
Взлом человека: имплантаты как цель атаки
Хакери здатні деактивувати електростимулятор серця по радіо

Для контролю за станом і поновлення імплантатів, а також спостереження за здоров'ям пацієнта використовується радіозв'язок. Але з-за необхідності економити заряд акумулятора імплантати не підтримують шифрування даних. В результаті одного з фахівців компанії McAfee вдалося виконати певні дії інсуліновою помпи, що викликали практично миттєвий втрату заряду, що в реальних умовах може призвести до смерті пацієнта. Професор Кевін Фу з університету Массачусетсу здійснював маніпуляції з імплантований дефібрилятором, що активізується при порушення ритму серця, щоб нормалізувати його роботу. Він зловив радіосигнал, за допомогою якого зміг потім відключити імплантат.

В Массачусетському технологічному інституті дослідники нині розробляють рішення, яке здатне захистити від таких атак. Генератор перешкод (Shield), який пацієнт носить із собою, блокує сигнали недоброзичливців. Складність полягає в тому, щоб виключити вплив перешкод на радіосигнал імплантату. Для цього генератор повинен бути точно налаштований на імплантат, щоб останній розпізнавав і отфильтровывал його сигнал. Для кожного стороннього сигналу Shield створює перешкоди з частотою появи помилкових бітів більше 50%.

|