Menu

Українські переможці конкурсу молодих вчених Intel ISEF 2014 готуються до фіналу

Завершилися національні фінали міжнародного конкурсу Intel ISEF для учнів загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів (віком від 15 до 17 років), за результатами яких найталановитіші учасники кожного національного етапу отримали можливість представити свою країну на міжнародному фіналі 11-16 травня 2014р. у м.лос-Анджелес (Каліфорнія, США).

Украинские победители конкурса молодых ученых Intel ISEF 2014 готовятся к финалу

Національні етапи міжнародного конкурсу Intel ISEF відкривають перед їх учасниками унікальні можливості не тільки представити свої актуальні винаходи і наукові роботи, але і поспілкуватися з талановитими однолітками та однодумцями, знайти нових друзів і познайомитися з науковою елітою країни.

Украинские победители конкурса молодых ученых Intel ISEF 2014 готовятся к финалу

Intel-Техно Україна 2014

У цьому році на очному національному фіналі «Intel-Техно Україна 2014», який проводився в НТУУ «Київський Політехнічний Інститут», було представлено 217 робіт у 5 категоріях знань: фізика і астрономія; математика; інженерія; комп'ютерні науки; енергетика.

За результатами суперфіналу статус фіналістів конкурсу Intel ISEF 2014 від України отримали:

  • Дорохін Віктор Олександрович, індивідуальний проект «Розробка тривимірного навчального світу з елементами соціальної мережі - StudyWorld». Алуштинська загальноосвітня школа I-III ст. №2, АР Крим.
  • Лойко Олександр Павлович, індивідуальний проект «Отримання власне створених голографічних 3D-зображень, маніпулювання ними за допомогою жестів». Гімназія №48, Київ р..
  • Тітов Олександр Олександрович, індивідуальний проект «Субдиференциал функції комплексної змінної». НВК «Школа-ліцей» №3 ім. А.С. Макаренка, АР Крим.

Intel-Еко Україна 2014

На очному національному фіналі «Intel-Еко Україна 2014», який традиційно проводився на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ), було представлено 169 робіт в 10 категоріях знань: екологія та охорона навколишнього середовища; ботаніка; зоологія; науки про Землю (географія, геологія); медицина; біоінженерія; психологія; хімія і біохімія; екологічна інженерія; хімічна інженерія.

За результатами суперфіналу статус фіналістів конкурсу Intel ISEF 2014 від України отримали:

  • Жукровская Ксенія, індивідуальний проект «Вплив надекспресії гена bldDAT на морфогенез і вторинний метаболізм Actinoplanes teichomyceticus». Учениця 11 класу Львівської академічної гімназії.
  • Литовченко Михайло, індивідуальний проект «Автономна опріснювальна установка, що працює на енергії хвиль». Учень 10 класу Хіміко-екологічного ліцею р. Дніпропетровська.
  • Гордейчик Арсеній, індивідуальний проект «Біологічна активність штамів молочнокислих бактерій та їх пробіотичні властивості». Вихованець Київського Палацу дітей та юнацтва.

Про партнерах конкурсів Intel-Техно Україна і Intel-Еко Україна

Показово, що з кожним роком конкурси підтримує все більше бізнес-партнерів, відзначаючи нагородами учнів, які за допомогою своїх знань, умінь і фантазії реалізують проекти, здатні змінити світ.

Конкурси Intel-Техно Україна і Intel-Еко Україна в цьому році підтримали Благодійний фонд України «Відкриті серця», RIM2000, GlobalLogic, Благодійна організація «Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», SchoolChampion, Юніорбанк, TP-LINK, EPSON, Музей популярної науки «Експериментаніум», Rotary Club Kyiv-Sophia, Комп'ютерна газета, журнали Sensa і «Домашнє вогнище».

Так, компанія RIM2000 нагородила цінними призами учасників, які посіли перші місця у всіх категоріях конкурсу Intel-Техно Україна. В якості нагороди хлопці виберуть на свій смак ПК, вироблені компанією RIM2000 на базі платформ Intel. Спеціальним призом також був удостоєний проект в категорії «Інженерія» на тему «3D електрод - новий погляд на водоочистку і водопідготовку».

Юніорбанк заснував спеціальні призи для учасників, які отримали перші і другі місця в національних етапах Intel ISEF.

Спеціальний приз від компанії TP-LINK отримав наймолодший учасник конкурсу, 13-річний Олег Степанюк з Луцька. Ігор Михалицин, керівник з маркетингу українського представництва компанії TP-LINK Engineering Co., окремо подякував учасникам за інтерес до екології як найважливішої галузі та підкреслив, що екологія - галузь науки, яка в найближчому майбутньому визначить, як буде існувати людство і буде існувати взагалі.

Зазначимо, що Благодійний фонд «Відкриті серця України» вперше запровадив спеціальну премію від України «Інноваційні пристрої для здоров'я людини» в рамках Міжнародного фіналу конкурсу Intel ISEF, який відбудеться в травні в США. «Ця нагорода повинна підтримати молоді таланти, предметом дослідження яких є інновації в охороні здоров'я. Основа подібної міжнародної премії - це перший прецедент не тільки для України, але й для всього пострадянського простору», - зазначив Євген Полтенко, виконавчий директор БФ «Відкриті серця України».

Нагадаємо, що в травні на Міжнародному фіналі Intel ISEF, який буде проходити в американському місті Лос-Анджелес, штат Каліфорнія, найталановитіші молоді вчені будуть змагатися з іншими фіналістами національних етапів Intel ISEF за право отримати цінні призи та нагороди, а представлені проекти оцінюватимуть вчені зі світовим ім'ям, у тому числі - лауреати Нобелівської премії.

Побажаємо нашим хлопцям гідно представити свої проекти і повернутися з нагородами!

Про МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ Intel ISEF

Intel International Science and Engineering Fair - всесвітній конкурс наукових і інженерних досягнень школярів, який щорічно проходити в США з ініціативи Intel. Він спрямований не лише на виявлення та підтримку талановитих молодих вчених, але і на розвиток досліджень в області прикладних і фундаментальних наук, а також технічної творчості.

Intel ISEF існує вже більше 60 років і щорічно збирає понад 1500 школярів з більш ніж 70 країн світу. Престиж цього конкурсу дуже високий: більше двох десятків Нобелівських лауреатів і два лауреата медалі Філдса в свій час були переможцями, а призовий фонд конкурсу складає понад 3 мільйони доларів США.

Додатково Віджет від SocialMart
Украинские победители конкурса молодых ученых Intel ISEF 2014 готовятся к финалу
Середня ценагрн.Рейтинг СНІР0Пользовательский рейтинг0Intel Core i7-3820
|