Menu

Samsung зробив відкриття, здатне перевернути всю індустрію споживчої електроніки

Компанія Samsung Electronics оголосила про відкриття революційного методу отримання графена - унікального матеріалу для створення електронних пристроїв наступного покоління. Розробка була виконана фахівцями Інституту передових технологій Samsung (Samsung Advanced Institute of Technology, SAIT) у співпраці з колегами з університету Сонгюнгван в Сеулі.

 

Samsung сделал открытие, способное перевернуть всю индустрию потребительской электроники

Графен значно перевершує застосовується в сучасній електроніці кремній по ряду напівпровідникових властивостей (зокрема, має у сто разів більшу мобільність електронів). Він міцніше сталі, володіє високою тепловою електропровідністю і гнучкістю, що припускає його використання для виробництва гнучких дисплеїв і переносних пристроїв наступного покоління.

Інститут передових технологій Samsung в співпраці з відділенням передових матеріалів та інженерії університету Сонгюнгван розробив методику виробництва монокристалічних графенових пластин великої площі. Провідні інженери по всьому світу довгий час досліджували способи отримання графена, але зіткнулися з численними перешкодами. Було виявлено, що процес мультікрісталліческого синтезу (синтез дрібних частинок для створення пластин великої площі) погіршує електричні і механічні характеристики матеріалу, що обмежує можливості його застосування і робить складним майбутній процес його комерціалізації.

Новий метод, розроблений SAIT та співробітниками університету Сонгюнгван, дозволяє синтезувати пластини графенав кристал, зберігаючи електричні та механічні властивості матеріалу. Ефективна технологія дозволяє багаторазово отримувати монокристалічний графен на єдиній напівпровідниковій підкладці.

За останні кілька десятиліть зростання напівпровідникової промисловості був обумовлений можливістю збільшувати площу вироблених кремнієвих пластин, одночасно спрощуючи технологічний процес. Так як комерційне використання графена спрямоване на зменшення залежності галузі від кремнію, було надзвичайно важливо розробити новий метод отримання цілісного кристалу графену великої площі.

Компанія Samsung Electronics і університет Сонгюнгван є партнерами в області нанодосліджень з 2006 року. Поява нової передової розробки свідчить про сильної наукової бази даних закладів, яка допомогла їм досягти таких видатних результатів і стати рушійною силою технологій наступного покоління.

Дослідження фінансувалося Міністерством освіти, науки і техніки Кореї в рамках проекту програми підтримки провідних дослідників (Projectto Nurture Leading Creative Researching Experts Program).

Додатково Віджет від SocialMart
Samsung сделал открытие, способное перевернуть всю индустрию потребительской электроники
Середня цена7999грн.Рейтинг СНІР90Пользовательский рейтинг0Samsung Galaxy S5 Samsung Galaxy S5 отримав 5,1-дюймовий Super AMOLED-дисплей з роздільною здатністю 1920х1080 пікселів і побудована на базі четырехъядер...
|