Menu

Нове покоління бездротових мереж 5G

Компанія Huawei повідомила про розвиток нового покоління бездротових мереж 5G. Технології 5G будуть підтримувати 1000-кратне збільшення потужності, підключення мінімум 100 мільярдів пристроїв, а також 10 Гб/с індивідуального користувача активності. 5G мережі будуть мати екстремально швидкою передачею даних і часом відгуку. Очікується, що 5G-технології будуть активно розвиватися в наступному десятилітті. Нове покоління мереж буде створено на основі нових технологій радіодоступу (RAT), так і розвинених бездротових технологій (LTE, HSPA, GSM і Wi-Fi).

Новое поколение беспроводных сетей 5G

У чому ж унікальність 5G мереж? Попередні покоління бездротових мереж характеризувалися фіксованими радіо-параметрами, у той час як технології 5G дозволять використовувати будь спектр і будь-яку технологію доступу.

Три основні задачі проектування для 5G:

  • Реалізація збільшення ємності і численності підключень.
  • Надання більш різноманітного набору послуг, додатків для користувачів з кардинально різними вимогами.
  • Гнучке й ефективне використання наявних спектрів для різних сценаріїв розгортання мережі.

Новое поколение беспроводных сетей 5G

Адаптоване мережеве рішення стане одним з факторів розвитку LTE-технологій та еволюції радіоінтерфейсу, розвитку хмарних, SDN і NFV-технологій, а так само на порядок прискорить розробку різних послуг і додатків.

Успіх 5G залежить від розвитку екосистеми комунікаційних технологій в цілому, зокрема від інновацій екосистеми ICT, а так само від глобального успіху LTE-мереж.

Прорив в інноваційному розвитку бездротових мереж кардинально змінить економіку і соціальну сферу. Мережі 5G нівелюють саме поняття відстані, забезпечуючи нульову дистанцію між людьми і підключеними до мережі пристроями.

Huawei є ключовим гравцем у розробці основних технологій 5G та інновацій з 2009 року. У своєму проекті щодо стимулювання розвитку технологій 5G Huawei планує співпрацю з кількома глобальними партнерами, що працюють в сфері мережевих технологій, а так само з міжнародними торговельними асоціаціями, університетами, державними структурами і приватними компаніями.

Додатково
|