Menu

Масова обробка фото: зменшуємо розмір кадру

Публікуючи фотографії в Інтернеті, ми часто стикаємося з необхідністю зменшення їх розміру. Щоб не звертатися до складних графічних редакторів, можна використовувати програму Fotosizer.

Массовая обработка фото: уменьшаем размер кадра
Всі інструменти програми зібрані в одному вікні. До неї можна додати зображення по одному або відразу вказати теку, де зберігається серія знімків (обробка вкладених каталогів підтримується), а потім вказати параметри обробки. Розмір може бути заданий у пікселях або відсотках від оригінального. При цьому варто пам'ятати, що в вихідної папці можуть виявитися і фотографії, роздільна здатність яких буде менше вказаного. Такі знімки Fotosizer пропустить. Тут є готові профілі з найпоширенішими варіантами вирішення. Також передбачена можливість вимкнути збереження співвідношення сторін при перетворенні.

Fotosizer працює з файлами TIFF, JPEG, PNG, TGA, BMP, GIF. При обробці може виконуватися конвертування в один з цих форматів. Крім того, програма вміє перейменовувати файли по масці. Нова назва може включати початкове ім'я файлу, отримані значення ширини і висоти, порядковий номер, поточну дату в різних форматах. Маску, за якою будуть складатися імена файлів, пропонується вибрати зі списку або ж створити самостійно. Набір підтримуваних кодів опублікований в довідковому розділі на сайті розробника програми.

Додаток також можна використовувати для застосування нескладних ефектів і виконання мінімального редагування. За замовчуванням при обробці зберігається інформація EXIF і XMP, але цю опцію дозволяється відключити. Якщо потрібно максимально зменшити розмір вихідного файлу, можна не тільки змінити дозвіл, але і збільшити компресію.

Завантажити Fotosizer

|