Menu

9 способів зручної роботи в SkyDrive

SkyDrive - це хмарне сховище від Microsoft, інтегроване з Microsoft Office. Деякі переваги сховища відкриваються при тривалій роботі, тому розробники вирішили оприлюднити низку корисних порад, які дозволять повніше використовувати можливості «хмари».

9 способов удобной работы в SkyDrive

Ось що радять фахівці Microsoft:

1. Використовуйте SkyDrive разом з Windows 8

Найяскравіше гідності SkyDrive проявляються в комплекті з Windows 8. У цій ОС можна легко відкрити папку сховища прямо з меню Start, а програми можуть працювати з файлами безпосередньо з хмари. Наприклад, при використанні програми SketchBook створені скетчі можна відразу зберегти в SkyDrive, щоб потім домалювати їх з іншого пристрою.

2. Робота з файлами на віддаленому ПК

За допомогою веб інтерфейсу SkyDrive можна отримати приватний доступ до будь-яких файлів на віддаленому комп'ютері, навіть якщо вони не були завантажені в «хмара». Таким чином, користувачі, які забули скопіювати файли в сховище, все одно зможуть завантажити їх віддалено. При використанні цієї функції спільно з додатком Photos з Windows 8 можна переглядати свій фотоальбом з будь-якого пристрою.

3. Організуйте файли в хмарі

Варто упорядкувати вміст папок і їх місцерозташування так, щоб можна було швидко знайти робочі документи, музику, відео та інші файли. Це легко зробити за допомогою десктопного програми SkyDrive, яке дозволяє працювати з папками так само, як і в звичайному «Провіднику» Windows. Потрібно тільки мати на увазі, що деякі програми та пристрої за замовчуванням використовують спеціальні папки в сховище. Якщо видалити або перейменувати ці папки, SkyDrive автоматично відобразить їх, щоб гарантувати стабільну роботу додатків.

4. Додайте SkyDrive в «Бібліотеки» Windows

Використовуючи SkyDrive, можна взагалі забути, що дані знаходяться в хмарі». Якщо помістити відповідну папку в розділ «Бібліотеки» в провіднику Windows, можна звично використовувати її для зберігання файлів. Можна також завести окремі бібліотеки зображень або документів, які зберігаються в «хмарі»для швидкого доступу з таких додатків, як Photo Gallery або Office (за промовчанням вони показують файли з певних бібліотек).

5. Зробіть SkyDrive «основним» диском

Можна і зовсім повністю перейти на «хмара», замінивши всі «Бібліотеки» посиланнями на папки в SkyDrive. Це дозволить не залежати від комп'ютера, планшетного пк або мобільного телефону, і отримати можливість працювати з файлами звідусіль, де є доступ до інтернету.

6. Перемістіть свій робочий стіл «хмара»

Користувачі часто зберігають документи, з якими працюють, на робочому столі. Використовуючи одночасно кілька ПК або переміщаючись між будинком і офісом, легко забути скопіювати ці важливі файли. Цю проблему можна вирішити раз і назавжди, якщо встановити в якості робочого стола ПК папку на SkyDrive. Для цього потрібно знайти на диску С:/ папку «Робочий стіл», клацнути по ньому правою кнопкою і виберіть пункт «Властивості». На вкладці «Розташування» можна вказати новий адреса папки в SkyDrive.

7. Використовуйте записну книжку OneNote

OneNote - це універсальний інструмент для створення приміток, доступний з будь-якого місця, де є інтернет. З підключенням до SkyDrive ця програма здатна синхронізувати будь-які дані з різноманітними пристроями. Наприклад, користувачі можуть на ходу створювати в телефоні швидкі нотатки або голосові повідомлення та пізніше без проблем відшукувати і редагувати їх на своєму ПК. Інформацією в такий цифровий записнику можна без праці поділитися з колегами. Щоб примітки автоматично зберігалися в «хмарі», слід відкрити OneNote 2010, клікнути «File» - «Share» і після цього знайти пункт «Share On». Далі слід вибрати пункт «Web» і як «Web Location» вказати SkyDrive.

8. Спільно працюйте над документами

SkyDrive дозволяє редагувати будь-який документ спільно з колегами, використовуючи Word 2010 або 2011, PowerPoint 2010 або 2011 або Office Web Apps. Для цього потрібно відкрити файл безпосередньо через веб інтерфейс SkyDrive.com. Це допоможе узгодити будь-які дані і швидко створити потрібний документ онлайн.

9. Спростіть доступ до сховища

Для швидкого доступу до SkyDrive слід настроїти область сповіщень так, щоб на ній постійно відображалася іконка сховища. Якщо клацнути по ньому правою кнопкою, з'явиться меню, в якому можна вибрати пункт «Go to SkyDrive.com». Також іконка в треї буде показувати поточний стан синхронізації.

|