Menu

Захищаємо Робочий стіл від збоїв

Хоча Провідник Windows 7 і дозволяє відкривати різні папки в окремих вікнах, при цьому ОС використовує єдиний процес, званий explorer.exe. Якщо він з якихось причин потерпить крах, це негативно позначиться на його роботі у всіх вікнах, у тому числі і на відображення Робочого столу.
Защищаем Рабочий стол от сбоев

Щоб уникнути цього, ви можете запустити Windows Explorer в явному вигляді в якості нового процесу, і таким чином забезпечити хоча б Робочий стіл. Щоб зробити це, клацніть правою кнопкою миші по іконці потрібного каталогу в Провіднику, утримуючи натиснутою клавішу Shift. Тепер виберіть команду контекстного меню «Відкрити у новому процесі».

Однак варто пам'ятати, що ви можете використовувати Windows Explorer для створення не більше двох процесів. Якщо ви ангажуєте другий з них для навігації в файловій системі, то будете мати можливість завершити його без коливань в будь-який момент, а Робочий стіл при цьому продовжить функціонувати. Для здійснення цього трюку відкрийте Диспетчер завдань і виберіть відповідну команду в контекстному меню. Щоб не «вбити» сам Робочий стіл, орієнтуйтеся на займану ним об'єм пам'яті - він набагато більше, ніж у відкритій в Провіднику директорії.

|