Menu

Як працювати з текстами, якщо ви повернули екран

Іноді горизонтальне розташування екрану, настроєний в Windows за замовчуванням, непрактично, особливо при роботі з документами. Якщо потрібно бачити більше тексту, то краще розгорнути монітор на 90° і розмістити його вертикально. Але попередньо потрібно налаштувати Windows.
Как работать с текстами, если вы повернули экран
Швидкий поворот: орієнтовані вертикально монітор і Робочий стіл полегшують редагування документів

Якщо ваш монітор оснащений механізмом повороту і відеокарта теж підтримує такий режим, то ви можете легко зробити роботу з текстами комфортніше. Ця операція виконується парою кліків миші, так що повернутися в «альбомна» вигляд не складе труднощів.

Перш ніж повертати монітор, необхідно налаштувати систему на портретну орієнтацію. Для цього клацніть правою кнопкою миші вільне місце на Робочому столі і виберіть з контекстного меню «Дозвіл екрану». У полі «Орієнтація» виберіть зі списку «Портретна» і підтвердіть зміни «Застосувати» і «ОК». Після цього зображення Робочого столу повернеться на 90° проти годинникової стрілки. Тепер ви можете повернути сам монітор вертикально.

Врахуйте, що при розвороті дисплея, можливо, буде потрібно підняти його на опорі, а значить, зміститься і центр нормального огляду. Крім того, механізм обертання може дозволяти повертати монітор тільки за годинниковою стрілкою. Щоб зображення не було перевернутим, поставте в налаштуваннях повороту екрану варіант «Альбомна (перевернута)».

|