Menu

Як створити відповідну діаграму в новому Office

Часто буває складно вибрати тип діаграми, найбільш підходящий під конкретні дані. У результаті користувачі, як правило, вибирають щось знайоме, незалежно від того, чи є кращим вибором чи ні. В оновленому офісному пакеті від Microsoft можливість вибору набагато покращена.

Щоб вибрати найбільш підходящий тип діаграми, доводиться враховувати властивості наявних даних. В новому пакеті Office для цього з'явилася спеціальна кнопка «Chart Recommendations» в меню «Вставити». При натисканні на неї система самостійно аналізує дані користувача і пропонує список найбільш відповідних подань для них. Більш того, запропоновані варіанти вже будуть містити всі необхідні дані.

Как создать подходящую диаграмму в новом Office

Користувачі легко можуть і самостійно вибрати потрібний тип графіку, відкривши вкладку «All Charts у вікні вставлення діаграми. Всі подання тут зручно розподілені по групах і автоматично демонструють превью з даними користувача. Створити об'єднану діаграму (наприклад, стовпці плюс лінійна діаграма на тлі) також стало набагато простіше. Для цього на вкладці «All Charts» з'явилася категорія «Combo», яка дозволяє об'єднати діаграми будь-якого типу. Користувачі також можуть дуже легко перенести один з типів діаграми на вторинну вісь.

Как создать подходящую диаграмму в новом Office

Після створення графіка можна швидко налаштувати дрібні деталі і прибрати зайві елементи. У правому верхньому куті знаходяться три кнопки, які забезпечують швидкий доступ до властивостей діаграми. Кнопка «Chart Elements» дозволяє додавати і прибирати різні елементи діаграми, такі як заголовок, легенда або підписи осей. Друга кнопка - «Chart Styles» - дозволяє застосувати один з професійних стилів або колірних схем.

Как создать подходящую диаграмму в новом Office

Кнопка «Chart Filters» дає можливість користувачам легко додавати або видаляти нові стовпці у діаграмі. У новому Office можна легко виділити важливі частини на діаграмі спеціальними позначками - з текстом або без.

Как создать подходящую диаграмму в новом Office

Покращилася і таблиця з даними, що з'являється при вставці графіків в Word і PowerPoint. Тепер вона не відкривається в окремому вікні, а компактно відображається над діаграмою. Тут можна змінити будь-які значення в графіку, зберегти або скасувати зміни.

Как создать подходящую диаграмму в новом Office

Будь-який охочий може спробувати нові інструменти створення діаграм, встановивши безкоштовну попередню версію Office по цьому посиланню.

 

|