Menu

BlackBerry 10 буде представлена 30 січня

Канадська компанія RIM визначилася зі строками офіційного релізу нової операційної системи BlackBerry 10 - фінальна версія програмної новинки буде представлена 30 січня.

 

BlackBerry 10 будет представлена 30 января
Торстен Хейнс говорить про BlackBerry 10

Вперше RIM офіційно розповіла про особливості BlackBerry 10 на конференції в травні поточного року. Тоді, зокрема, було відзначено, що ОС відрізняється багатозадачністю, в результаті чого здатна виконувати у фоновому режимі по декілька програм одночасно, підтримує управління жестами, дозволяє зробити кілька знімків одночасно, щоб потім вибрати кращий, і має "розумну" віртуальну клавіатуру, яка передбачає які набираються слова, запам'ятовує і виправляє найбільш часто допустимі користувачем помилки. Пізніше стало відомо, що в BlackBerry 10 реалізовано що щось на зразок аналога вопросно-відповідною голосової системи Apple Siri, і є можливість налаштувати два незалежних профілю. Крім того, в ОС є функція швидкого переходу до повідомлень на вузлі BlackBerry Hub, встановлені додатки для найбільших соцмереж і будильник, встановити час на якому можна, просто провівши пальцем по дисплею.

Разом з релізом BlackBerry 10 президент та CEO RIM Торстен Хейнс пообіцяв представити і перші смартфони під її управлінням. Про них також вже дещо відомо. Так, дебютні смартфони з BlackBerry 10 будуть представлені в серіях L і N, причому в першу серію увійдуть апарати тільки з сенсорним OLED-дисплеєм роздільною здатністю 1280x768 пікселів, а в другу - обладнані також фізичної QWERTY-клавіатурою.

Зараз RIM відчуває серйозні фінансові труднощі і покладає на вихід BlackBerry 10 і пристроїв на базі цієї платформи великі надії на зміни ситуації.

|