Menu

Як створювати опитування в SkyDrive

У популярному хмари сервісі від Microsoft з'явився ще один корисний інструмент. Це Excel survey, який призначений для створення простих опитувань на будь-яку тематику.

За допомогою даного сервісу користувачі можуть зручно і швидко скласти анкету і надіслати його будь-якій кількості друзів або колег, щоб дізнатися їхню думку з приводу ділових і повсякденних питань або провести невелике дослідження. Область застосування новинки невичерпна, і кожен може знайти її корисною для себе.

Для того, щоб створити опитування, потрібно увійти до SkyDrive, натиснути кнопку «Створити» і вибрати «Excel survey». Далі треба вказати ім'я нового документа. У простому візуальному конструкторі можна ввести необхідну кількість питань і типи відповідей на них:

Как создавать опросы в SkyDrive
Після створення опитування їм можна швидко поділитися з друзями або колегами. Для цього слід вибрати пункт меню Share survey, і сервіс створить коротку посилання. Коли інший користувач пройде по цьому посиланню, він побачить просту форму для заповнення даних:

Как создавать опросы в SkyDrive
Зібрані дані при цьому будуть поміщені в окрему електронну таблицю, де їх можна обробляти і аналізувати будь-якими доступними в Excel або Excel Web App способами.

Excel survey підходить для повсякденного застосування на кшталт організації вечірок або планування відпустки з друзями. Новинка підкуповує своєю простотою, не вимагає спеціальних знань і повноважень і цілком може стати в нагоді як для роботи, так і для відпочинку.

Хмарний сервіс SkyDrive був запущений в серпні 2007 року, і зараз він пропонує користувачам 7 Гб вільного дискового простору. У середині серпня компанія Microsoft кардинально переробила інтерфейс сховища, додавши цілий ряд нових можливостей, серед яких - миттєвий пошук і контекстна панель інструментів.

|