Menu

Visio Viewer: нові можливості перегляду схем і креслень

Недавно Microsoft випустила додаток, що дозволяє дивитися створені в Visio файли, не маючи цієї програми. Воно отримало назву Microsoft Visio Viewer, і з його допомогою c блок-схемами та діаграмами можуть знайомитися користувачі, у яких не встановлено відповідне пз. Це додаток вийшло з оновленням самої програми Visio, яка теж має багато корисних функцій.

Visio Viewer: новые возможности просмотра схем и чертежей
Новий Visio Viewer отримав дві помітні зміни: - дозволяє переглядати нариси, що зберігаються в новому файловому форматі;
- підтримує перегляд з використанням нових ефектів форми, які часто використовуються в темах, варіантах і стилях.

Ось які можливості є в оновленому Visio Viewer:

Перегляд файлів Visio без самого Visio

Ті користувачі, які не встановили собі браузер від Microsoft і не мають доступу до служб Visio у програмі SharePoint, можуть відкривати схеми, створені в цьому додатку, з допомогою звичайного подвійного клацання мишкою. При цьому запуститься Internet Explorer, який і зробить всю роботу з виведення зображення на дисплей. Користувач зможе змінювати масштаб, перегортати сторінки, проглядати опції форми і встановлювати різні режими перегляду.

Попередній перегляд файлів Visio в Outlook

Новий браузер дозволяє також розглядати малюнки у поштовому клієнті Microsoft. Для цього достатньо клацнути лівою кнопкою миші на прикріпленому до листа файлі, і він відразу ж відкриється. Причому можна змінювати масштаб і переходити на інші сторінки. А якщо натиснути правою кнопкою миші, то відкриється вікно налаштувань. Це зручний спосіб переглянути малюнок або малюнок, виконаний у Visio, не залишаючи Outlook.

Попередній перегляд файлів Visio в Windows Explorer

Тепер можна відразу розглядати файли, виконані у Visio прямо у файловому менеджері Windows Explorer. Достатньо натиснути «Перегляд» (View tab) і виберіть «Вікно перегляду» (Preview pane), а потім клацніть на потрібному файлі Visio, який відкриється в цьому вікні. Знову ж таки, всі опції, такі як зміна масштабу і перемикання на інші сторінки, доступні.

Варто відзначити, що між Visio Viewer і Visio Services існує різниця. Visio Services - це частина програми SharePoint і SharePoint Online «хмари» офісному пакеті Office 365. Завдяки цьому веб-сервісу користувач може завантажити файл Visio в SharePoint, і його зможе переглянути будь-яка людина без встановлення будь-яких додаткових додатків. Крім того, Visio Services робить можливим перегляд креслень і малюнків на великій кількості пристроїв: настільних ПК, ноутбуки, телефони та планшетах. Служба працює з такими браузерами, як Internet Explorer, Firefox, Chrome і Safari, а також має поліпшення для роботи з маленькими екранами і сенсорним інтерфейсом.

Використовуючи Visio Services, споживачі можуть додавати коментарі, які підключені до інформації у файлі. Це робить сервіс зручним інструментом для створення інструментальних панелей і для виведення свіжих даних.

Visio Viewer забезпечує статичний перегляд нарису: користувачі не можуть додавати коментарі до креслення, а останній не може автоматично оновлюватися. Також цю програму потрібно встановити на жорсткому диску комп'ютера. Як говорять розробники, Visio Viewer знадобиться, коли немає доступу до веб-сервісу Visio Services або не встановлений редактор Visio.

Ті користувачі, у яких немає доступу до служби Visio Services, також можуть переглядати креслення і діаграми в браузері. Дізнатися, як цього досягти, можна на цій сторінці. А про те, як створювати візуальні відображення будь-яких масивів інформації, читайте в матеріалах від Microsoft «Visio зобразить будь-які дані» і «10 способів бути продуктивним з оновленим Visio».

|