Menu

Велике оновлення OneNote: створювати нотатки стає зручніше

Програма Microsoft для створення швидких заміток вже давно завоювала любов користувачів завдяки потужним можливостям щодо організації особистої інформації. Нещодавно вона стала значно продуктивніше завдяки оновленню, яке надало їй можливість сканування і пошуку, обміну записами через панель Charm і перегляду останніх приміток разом з їх мініатюрами. З цими можливостями власникам сучасних планшетів на Windows 8.1, таким як Surface Pro 2 і Dell Venue 8 Pro, буде легше створювати нові замітки і шукати їх серед вже існуючих.

 

Большое обновление OneNote: создавать заметки становится удобнее

Якщо на дисплеї портативного пристрою показаний якийсь вдалий малюнок або напис, тоді його можна швидко зберегти для подальшого використання. Для цього його можна відправити через панель Charm в Windows 8.1 з оновленим OneNote. Після цього доступ до нього можна отримати в будь-якому місці і з будь-якого пристрою, адже програма для нотаток Microsoft працює на смартфонах, планшетах і ПК.

Так само робляться знімки екранів в інших програмах, наприклад, в браузері. Їх потім можна переслати в OneNote. У програмі з магазину Windows Store знімок робиться через панель Charm з допомогою функції Screenshot. Ця функція також працює в режимі робочого столу. Перед відправкою знімка екрану у своє сховище OneNote покаже його мініатюру.

З оновленою програмою споживачам стане легше зберігати для подальшого використання журнали, газети, оголошення. У цьому допоможе функція сканування об'єктів за допомогою камери Camera Scan, з якою легко перекласти текст і зображення на паперовому чи іншому носії в цифровий вигляд. Вона автоматично виконає необхідну обробку фото з інформацією для зручності читання. Функція Camera Scan самостійно обріже знімок, поверне його, розтягне, прибере зайві тіні і зробить більш чітким. Щоб скористатися скануванням в OneNote, необхідно в радіальному меню редактора нотаток вибрати камеру і натиснути клавішу.

З OneNote користувачам стало простіше знаходити інформацію у своїх записах. Це полегшить доступ до заміток, які створені за допомогою камери мобільного пристрою через функцію Camera Scan. OneNote самостійно розпізнає написаний на фотографіях текст і видає його в результатах пошуку. Можна навіть вирізати і скопіювати запис з фотографії в файл.

Потрібні записи можна знаходити за допомогою функцій «Останні нотатки». Вона показує недавні записи відразу після відкриття OneNote. При цьому неважливо, на якому пристрої користувач вніс останні замітки - на смартфоні Android, планшет iPad або Surface Pro 2. Програма покаже недавні записи в хронологічному порядку.

Крім полегшеного пошуку останніх заміток, стало простіше розуміти, що обрана замітка - саме та, яка потрібна, навіть без її завантаження. У цьому допоможе функція «Огляд сторінок, завдяки якій OneNote крім заголовку запису покаже зображення і написаний вручну контент. Завдяки цьому можна швидко оцінити зміст замітки без необхідності відкривати повністю. Подібна можливість допоможе у багатьох життєвих випадках. Наприклад, коли потрібно знайти рецепт яблучного пирога, його фотографія дозволить миттєво розпізнати потрібну запис серед десятків інших. А короткі нотатки та нагадування типу «купити хліба» взагалі виводяться повністю.

З оновленим OneNote легко зберігати більше інформації, додаючи пояснення до існуючого тексту. Їх зручно писати вручну за допомогою інструменту «Чорнило», вибираючи будь-який колір і товщину ліній. Написи можна робити прямо на сенсорному екрані планшета стилусом або пальцем.

Щоб отримати більше інформації одним поглядом, замітки в OneNote зручно переглядати на всій площі дисплея мобільного пристрою. Це можна зробити з функцією повноекранного відображення, яка автоматично активується на гаджетах з малою діагоналлю екрана. На великих пристроях для її запуску потрібно змастити пальцем знизу вгору по дисплею або натиснути правою кнопкою миші і вибрати «Повноекранний режим» (Full Screen).

Крім нових функцій, OneNote також отримала багато невидимих поліпшень, завдяки яким програма працює стабільніше і приємніше. Завантажити редактор нотаток Microsoft можна з магазину Windows App Store.

Додатково
|