Menu

Як у новому Word додавати відео в документи

В оновленій версії редактора офісних документів від Microsoft з'явився інструмент для вбудовування в документ відео з Інтернету.

Как в новом Word добавлять видео в документы

Розробники нового Word у своєму блозі розповіли про те, як користувачі можуть використовувати ролики з будь-яких джерел і легко розміщувати їх на сторінках своїх документів.

За їх словами, відшукати потрібний ролик можна, не виходячи з Word. Користувачі можуть відкрити у програмі пошуковик Bing, знайти з його допомогою відео і швидко вставити в документ. Можна також додати рядок пошуку з інших видеопровайдеров, таких як YouTube.

Таким чином, користувачі отримали можливість зручно шукати і додавати відео в самому додатку і потім відразу ж повертатися до тексту. Інтерфейс пошуку відео виглядає інтуїтивно зрозуміло кожен результат відображається у вигляді зображення мініатюри. Якщо підвести до неї курсор миші, з'явиться заголовок відео, його довжина і сайт (напр. YouTube, Dailymotion і т.д.). Щоб переглянути відеозапис, слід клацнути в нижньому правому куті мініатюри. Якщо користувач вже отримав код для вставки відео з іншого джерела, він може скористатися відповідним рядком для її впровадження в документ:

Слід пам'ятати, що Word фактично зберігає в документі не саме відео, а посилання на нього. Через це дивитися відео можна тільки при наявності підключення до мережі, зате загальний розмір документа не збільшується надміру.

Как в новом Word добавлять видео в документы

Як тільки користувач вставить відео в документ, він зможе працювати з ним так само, як із зображенням: довільно змінювати розміри і переміщати в будь-яку область документа. Якщо кадр, на якому «застигло» відео, вас не влаштовує, треба просто клацнути правою кнопкою миші і вибрати пункт меню «змінити зображення». Тут можна замінити його іншим кадром або будь-який картинкою з диска. Мініатюри також можна обрізати і змінювати у вбудованому графічному редакторі, щоб вони підходили за стилем до решти документа.

Как в новом Word добавлять видео в документы

Відеозаписи у документі відзначається великою кнопкою «Play», яка дозволяє запустити їх одним кліком. Однак, коли користувач захоче роздрукувати документ або перевести його у формат PDF, ця кнопка автоматично ховається, і відеоролик відображається у вигляді статичної картинки.

Створеним документом можна поділитися з друзями та колегами. При цьому вони зможуть дивитися вбудоване відео, навіть якщо відкриють його в попередніх версіях Word або в Word Web App.

|