Menu

Як зробити скріншот в Android

Не на всіх пристроях, що працюють під управлінням Android, можна просто зробити знімок екрану. Без хитрощів отримувати скріншоти можна тільки в тому випадку, якщо це передбачено виробником.

На старих версіях

 

Как сделать скриншот в Android

Якщо ваш гаджет працює з однією із старих версій Android або виробник не забезпечив його функцією зняття скріншотів, вам допоможуть спеціалізовані програми. Недоліком цього методу є необхідність отримання на смартфоні прав доступу root. Ми рекомендуємо використовувати додаток Screenshot UX. Його перевагою є те, що для деяких моделей апаратів необов'язково отримувати root-права. Зі списком таких моделей можна ознайомитися в описі програми на сайті play.google.com.

 

Для тих, хто не хоче розбиратися з процедурою отримання прав доступу root, різниться в залежності від моделі смартфона, існує уніфікований спосіб. Вам буде потрібно встановити на телефон комплект утиліт розробника Android SDK. Завантажити інсталятор можна з сайту developer.android.com.

Після завершення завантаження і установки комплекту під'єднайте телефон до комп'ютера за допомогою usb-кабеля. На ПК при цьому повинні бути драйвери для вашого мобільного пристрою. Потім запустіть файл ddms.bat з каталогу tools директорії, яку ви раніше встановили Android SDK. По завершенні полуминутной процедури ініціалізації смартфона виберіть у меню «Device» пункт «Screen capture», а потім нажите на кнопку «Save».

На нових версіях

 

Как сделать скриншот в Android

На апаратах Sony Ericsson з версіями операційної системи старше 2.3.5 для зняття скріншота потрібно потримати натиснутою клавішу живлення та виберіть в меню пункт «Зробити знімок екрану». З недавніх пір ситуація дещо покращилася, оскільки в четвертої версії Android дана функція стала частиною системи. Проте в різних апаратах вона реалізована по-різному. Наприклад, на моделі Galaxy Nexus необхідно натиснути клавіші живлення і зниження гучності, а щоб зробити знімок екрану на останніх моделях смартфонів від HTC, буде потрібно утримувати клавішу живлення та кнопку «Додому». Така комбінація працює для апаратів Samsung.

 

|