Menu

Примірочна в моніторі: високі технології поєднуються з модою

Завдяки новим розробкам редмондського корпорації споживачі вже можуть навіть не заходити в магазин, щоб підібрати собі одяг. А на примірку речей можна витрачати менше часу, адже переодягання займає частку секунди.

Примерочная в мониторе: высокие технологии сочетаются с модой

Такі новації стали можливі завдяки впровадженню технологій Kinect і програмних новинок Microsoft. Про них представники компанії розповіли на форумі рітейлерів 2013 National Retail Federation show.

Деякі з розробок Microsoft вже використовуються в реальних магазинах. Наприклад, покупці магазину Bloomingdale на 59-й вулиці в Нью-Йорку можуть вибрати собі одяг прямо на вітрині. Для цього їм достатньо натиснути лише кілька клавіш. Інтерактивна система буде одягати відображення користувача на моніторі в реальному режимі часу. Можна крутитися, рухатися - точно так, ніби споживач приміряє одяг традиційним способом.

Розширює можливості цієї системи віртуальна примірочна Swivel від американського інтернет-магазину FaceCake. Він використовував технології Microsoft, щоб будь-який покупець міг приміряти новий одяг, не виходячи з дому, в режимі онлайн. Система базується на Windows Embedded і Kinect для Windows. Розробники привезли віртуальну роздягальню кабінку на щорічний показ мод New York FashionWeek, де вона успішно витримала натиску охочих спробувати.

Роздягальня Swivel працювала на New York FashionWeek в трьох режимах:

Цифрова вивіска: з її допомогою покупці могли віртуально подивитися різні стилі одягу, перш ніж зайти в магазин:

Користувач використовував елементи управління, які відображалися прямо на вітрині. Він міг змішувати і підбирати різноманітний одяг, щоб домогтися кращої сумісності аксесуарів. Наприклад, жінки могли, не заходячи в магазин, вибрати плаття, яке підходить під їх сережки.

Режим макіяжу: віртуальна примірочна дозволяє підбирати не тільки одяг, але й аксесуари і макіяж. Для цього вона перемикається у відповідний режим, а особа споживача відображається на екрані так, ніби він знаходиться на відстані до 60 см від дзеркала.

Банери «спробуй сам»: це інтерактивні рекламні вивіски, які заохочують споживачів спробувати віртуальну роздягальню з допомогою свого ПК або смартфону. Подібний банер від FaceCake ще й надає підказки користувачеві в реальному часі, а також робить детальні обміри тіла споживачів, щоб продавці в магазині змогли самостійно підбирати одяг потрібного розміру.

Примерочная в мониторе: высокие технологии сочетаются с модой

«Серцем» системи віртуальних примірювальних є контролер Kinect для Windows, який спочатку вийшов як додаток до ігрової консолі Xbox 360, однак згодом отримав багато нових застосувань. Він сканує споживача і робить його віртуального двійника. Останній повторює всі рухи людини в реальному масштабі часу. Спеціальне програмне забезпечення на базі операційної системи Windows виводить на звичайний монітор або телевізор іконки, якими може керувати користувач. Таким чином, споживачеві не потрібне додаткове апаратне обладнання. Він може контролювати систему природними жестами.

|