Menu

Над виробництвом продукції Apple працює півсвіту

Як і більшість ІТ-компаній зі світовим ім'ям, Apple сьогодні не виробляє пристрої з нуля, а замовляє складання та комплектуючі у великих постачальників-партнерів по всій планеті, які у свою чергу набувають різні компоненти у компаній поменше. У результаті виходить дуже довгий ланцюжок посередників.

 

Над производством продукции Apple трудится полмира

Директор порталу ChineFile Девід М. Barreda, використовуючи дані останнього звіту Apple, склав на базі google Maps інтерактивну карту постачальників "яблучної" компаній. Всього їм було відображено 748 компаній-постачальників, більшість з яких, зрозуміло, в Азії, а більша частина цього більшості - в Китаї. Всього з азіатських країн Apple постачають свої продукцію понад 600 партнерських компаній, при цьому, тільки в КНР для "яблучників" працюють співробітники 331 підприємства. Цікаво, що "детальки" для iPhone, Mac, iPad і т.д. поставляються, ще з США, а також з Європи, країн Близького Сходу і Австралії.

Детальніше ознайомитися з картою поставок комплектуючих для пристроїв Apple можна на порталі ChineFile або на сайті https://batchgeo.com, Де вона розміщена в повноекранному режимі.

|