Menu

Білл Гейтс хоче створити нове покоління туалетів

Фондом Білла і Мелінди Гейтс була організована "ярмарок", де дослідники зі всього світу представили своє бачення унітазів наступного покоління.
Билл Гейтс хочет создать новое поколение туалетов

У Білла Гейтса є досить незвичайна пристрасть, яка пов'язана з досить інтимними сторонами людської діяльності. Якщо без жартів, то колишній глава Microsoft хоче поліпшити санітарні умови у всьому світі. Адже за даними Фонду, 1,5 млн. дітей щорічно вмирають від хвороб, які підхопили в туалетах, де гігієна, м'яко кажучи, не вражає.

- Туалети зі змивом, які використовуються в розвинених країнах, недоцільно або неможливо використовувати для більше 40% світового населення, оскільки вони не мають доступу до систем водопостачання, каналізації, електрики - так Гейтс пише в своєму блозі. Туалет майбутнього буде простий в обслуговуванні і дешевий, щоб країни, що розвиваються могли б використовувати його. Кожен раз, коли змивається вода в туалеті, використовується в десять разів більше води, ніж добова доза, необхідна для виживання людини.

В ході Reinvent the Toilet Fair були відзначені нагородами представлені винаходи. У CalTech винайшли туалет, який виробляє з відходів" водень і електрику, а Швейцарський федеральний інститут, який займається механікою рідини, отримав нагороду за «дивовижний інтерфейс"!?

|