Menu

Відкритий лист Генерального директора «Датагруп» до всіх операторів зв'язку України та регуляторним органам

Шановні колеги, друзі, партнери!

Звернутися до всіх вас з відкритим листом змушує ситуація, яка склалася в Україні, коли наша країна опинилася на порозі війни. Я українець, я народився, виріс, живу в цій країні, тут ростуть мої діти. Я побудував в Україні свій бізнес і зараз несу відповідальність за всіх співробітників «Датагруп» та їхні родини.

Открытое письмо Генерального директора «Датагруп» ко всем операторам связи Украины и регуляторным органам

Я закликаю всіх операторів зв'язку України, від мала до велика, відкласти в сторону свої амбіції, політичні пристрасті, конкуренцію і об'єднатися для виконання тих функцій, які на нас покладені. Ми зв'язківці! Телекомунікації - одна із стратегічних галузей будь-якої країни. Споконвіку зв'язківці вміли розмовляти між собою на безлічі мов: від сигнальних прапорців та морзянки до мов багатьох народів світу: російська, польська, білоруська, англійська і безліч інших. Ми просто зобов'язані зберегти вміння розуміти один одного заради нашої ефективної роботи.

Ми зобов'язані пам'ятати про те, що для нас не повинно бути політики, хороших чи поганих абонентів, особистих емоцій і пристрастей. Зв'язківці повинні у будь-якій ситуації забезпечувати надійний зв'язок, незалежно від технологій і географії. Як показали події останніх днів, навіть найбільший оператор фіксованого зв'язку України в поодинці може виявитися безсилим при впливі зовнішніх факторів.

Також звертаюся до регулятора та іншим контролюючим органам: до яких пір ми будемо не вміти захищати свої інтереси? Чому протягом трьох останніх днів невідомі особи, пов'язані з суміжною державою, блокують, відключають, знищують обладнання українських операторів? При цьому останні роки деякі оператори з сусідніх країн працюють на українському ринку без ліцензій, завдаючи економічний шкоди як державі, так і національним операторам. Може пора звернути увагу на ситуацію і почати захищати права українських операторів?

Як Генеральний директор національного оператора зв'язку «Датагруп», за спиною якого стоїть команда професіоналів, заявляю, що «Датагруп», використовуючи всі свої технічні можливості і ресурси, готова прийти на допомогу тим, кому вона потрібна: від оператора до всіх легітимних державних структур України. Повторюся, що наше основне завдання - це зв'язок, якісна і надійна. Ми повинні пам'ятати, що вчасно передана інформація може попередити, захистити і врятувати!

З вірою у сильну Україну,

Олександр Данченко,

Генеральний директор «Датагруп»

Додатково
|