Menu

«Російська кульбаба» і Формула 1

Є різновид кульбаби, відома як «російська кульбаба» (з типово російською назвою кок-сагыз), який компанія Bridgestone Americas вивчає в якості сировини для виготовлення високоякісної гуми.

«Русский одуванчик» и Формула 1
Радянський Союз почав експлуатувати Taraxacum kok-saghyz, як сировину для гуми, вже в 1932
«Русский одуванчик» и Формула 1
«» Taraxacum
officinale (простіше кажучи, кульбаба) зазвичай використовують для приготування квіткового чаю або салатів, він непогано допомагає при розладі печінки і як сечогінний засіб. Але є різновид кульбаби, відома як «російська кульбаба» (Taraxacum kok-saghyz), який компанія Bridgestone Americas вивчає в якості сировини при виробництві високоякісної гуми.

Після попередніх тестів компанія заявила, що будуть продовжені дослідження матеріалу в технічних лабораторіях в Акроні і Токіо. Причому в 2014 році планують почати вже великомасштабні випробування. Одночасно Bridgestone досліджує і інші рослини, а також розробила концепцію не пневматичних шин, де повітря замінюють спицями. Цей тип шин вимагає менше обслуговування і водії, нарешті, зможуть сказати «поки» проколів.

Коли в 1930х постачання каучуку, що видобувається в Південно-Східної Азії Hevea brasiliensis, опинилися під загрозою, у Казахстані спробували використовувати місцеве сировину для виробництва гуми. Однак після закінчення Другої світової війни ця програма була згорнута. Сьогодні промисловості потрібно все більше сировини для задоволення зростаючого попиту на продукцію з боку автомобілебудування. Є близько 1200 видів рослин, придатних для збору каучуку, але майже всі вони не придатні для збору сировини в промислових масштабах.

|