Menu

На 3D-принтері надрукували автомобіль

URBEE2 - триколісний автомобіль, створений на 3D-принтері. Зрозуміло, на принтері для тривимірної друку були виготовлені не всі деталі. «Віддруковані» тільки корпус, рама і салон. Після друку «обробили напилком» і зібрали разом. Зрозуміло, на це пішло дуже багато часу і, напевно, чимало грошей. Але все-таки, автомобіль «з принтера» - вкрай вражаюче винахід, виводить технологію 3D-друку на новий рівень.

На 3D-принтере напечатали автомобиль

Тепер творці URBEE2 збираються відправитися на ньому в подорож через всю Америку з Сан-Франциско в Нью-Йорк. Довжина їх шляху складе 2905 миль (4675 км) і на всю дорогу вони планують витратити тільки 10 галонів палива (37,8 літра).

Подібну економічність URBEE2 забезпечать відразу кілька факторів. По-перше, вкрай невелика вага - близько 550 кілограмів. По-друге, обтічна форма кузова, що дає коефіцієнт опору 0,15. Нарешті, двигун автомобіля відрізняється украй незвичайною системою. Він складається з двох частин, одна з яких - по суті, електричний двигун потужністю 16 к.с., функціонуючий від акумуляторів, - а інша являє собою етаноловий генератор, який буде заряджати під час шляху батареї. Ось саме він і витратить на 4675 кілометрів близько 38 літрів. Генератор URBEE2 також здатний працювати і на дизельному паливі. Максимальна швидкість руху «роздрукованого» автомобіля складає 70 м/год (близько 113 к/ч).

У свою подорож через Америку творці URBEE2 планують відправитися в кількості двох чоловік разом з собакою. Між тим, поїздка може і не відбутися: фінансувати її планується за рахунок зборів на краудфандинговомк ресурсі Kickstarter і заявлена сума дорівнює $30 тысячас. На сьогоднішній день підприємство набрало вже $4740, але до закінчення терміну зборів залишається лише вісім днів.

Додатково
|