Menu

Таблетка, яка змінила світ

За 2013 рік в Україні, за оцінкою мережі гаджетів і аксесуарів Цитрус, буде продано понад 1 мільйон планшетів. А у всьому світі, за прогнозом IDC, до кінця 2013 року буде реалізовано більше 227 мільйонів планшетів, що остаточно перевищить продажу ноутбуків і настільних комп'ютерів. Сьогодні ринок планшетів став самим швидкозростаючим серед мобільних пристроїв, і це відбулося всього лише за три роки - з моменту, коли компанія Apple випустила свій перший революційний планшет, iPad.

Таблетка, изменившая мир

До появи iPad сегмента планшетів не існувало зовсім, і перший iPad спочатку був зустрінутий критикою. Коли в перший день продажів у всьому світі було продано близько 300 тис. цієї версії iPad, це було феноменальним успіхом. Сьогодні ж, через 3 роки, планшети випускають всі провідні виробники мобільної електроніки. При цьому, незважаючи на посилення конкуренції з боку Android-планшетів iPad як і раніше залишається самим продаваним планшетом в світі за результатами 4 кварталу. Всього в світі продано вже понад 170 мільйонів айпадів, а загальна сума виручки за його продажу вже перевищила 26 мільярдів доларів. iPad використовують у школах, бібліотеках, компаніях, медичних установах, ним користуються дизайнери, фотографи, музиканти. Говорячи про бізнес-середовищі, iPad і тут є бізнес-планшетом #1. З усіх нових проданих пристроїв для професійного користування в 3 кварталі, понад 90%- це iPad. Багато в чому така популярність пояснюється великою кількістю спеціалізованих бізнес-додатків, випущених для iPad. Згідно з дослідженням компанії GoodTechnology, саме iOS є провідною платформою для створення корпоративних бізнес-додатків. Так, запускаючи сьогодні власні програми, компанії у більш ніж 95% випадків використовують iOS, бажаючи інвестувати у вже існуючу технічну основу.

Дослідження також показує, що планшети є найпопулярнішими пристроями серед користувачів по використанню мобільних додатків. Багатьом користувачам планшети навіть практично повністю замінили книги і журнали. Саме на iPad сьогодні випускається переважна більшість додатків для планшетів, в тому числі додатків найбільш рейтингових ЗМІ, таких як NewYorkTimes, Cosmopolitan, що дозволяють користувачам читати новини у зручному форматі iPad. Планшети сьогодні стали настільки зручними і функціональними, що більше 80% усіх мобільних додатків в 3 кварталі 2013 були встановлені саме на планшетах. Всього в світі вже розроблено понад 475тысяч додатків виключно для iPad в магазині додатків AppStore.

 

Таблетка, изменившая мир

За темпами зростання планшети вже є самим швидкозростаючим сегментом споживчої електроніки. Сьогодні планшети володіють одним з найвищих рівнів пенетрації і, по даннымPewResearchCenter, є у більш чем34% всіх американців, що вдвічі більше, ніж у минулому році.

Цікаво, що поведінка власників iPad відрізняється від власників інших пристроїв. «Можна сказати, що власники планшетів в цілому здійснюють електронні покупки частіше і розлучаються з грошима легше, ніж користувачі смартфонів», повідомляють в мережі Цитрус. За даними компанії Monetate, iPad використовують для покупок в онлайн-магазинах частіше, ніж інші планшети - на його частку припадає понад 89% від всіх електронних покупок. Ці дані були отримані в результаті аналізу понад 500 мільйонів онлайн-покупок, здійснених в онлайн-магазинах. Також цікаво, що середня вартість покупок, здійснюваних власником iPad, вище, ніж у інших планшетів.

Додатково
|