Menu

60% українців вибирають двосімних телефони

Українці масово переходять на двосімних телефони. У червні частка таких пристроїв вже досягла 59%, повідомили експерти ринку, мережа гаджетів і аксесуарів Цитрус.

Частка двосімних телефонів за останні 2 роки зросла майже у 3 рази, що свідчить зростання потреби українців у цих пристроях. На відміну від країн з тривалою історією контрактного обслуговування клієнтів мобільного зв'язку, в Україні придбання чергового мобільного номера, як і перехід на іншого мобільного оператора, не представляє складності для покупця. Завдяки чому у багатьох українців сьогодні по 2, а то і по 3 мобільних телефони. При цьому відсутність бажання носити з собою кілька телефонів і бажання заощадити на зайвих пристроях призводить до зростання в Україні популярності двокарткових телефонів. Враховуючи ці потреби, виробники гаджетів розробляють і поставляють в Україну все більше нових моделей, а нові покоління «двухсімників» стають потужнішими і продуктивніше.

60% украинцев выбирают двухсимные телефоны

Згідно з даними GfK Ukraine, з 406 тис мобільних телефонів, проданих в Україні в червні 2013 р., понад 59% - це пристрої на 2 сім-карти. Слідом за зростанням «двухсімників» в мобільних телефонах намагається наздогнати частка «двухсімників» в смартфонах. На цьому сегменті варто зупинитися, тому що сьогодні це один з найбільш швидкозростаючих сегментів ринку. Так, нове дослідження проекту Цитрусометрия показало, що за останні 8 місяців продажі смартфонів з двома sim-картами зросли практично в 2 рази. При цьому кількість двокарткових моделей до ТОП-50 найбільш продаваних смартфонів в Україні збільшилася з 5 до 23 моделей.

Сьогодні пропозицію по двосімним смартфонам задовольняє потреби покупців у всіх сегментах - від недорогого до преміум. Так, у бюджетному сегменті, одним із самих недорогих дуал-смартфонів є Prestigio MULTIPHONE 3500 DUO вартістю близько 700 грн. Бестселери в середньому ціновому сегменті - повноцінний 4-ядерний HTC Desire 600 (близько 3900 грн) і Samsung Galaxy Grand з 5-дюймовим екраном (близько 3500 грн). І якщо ще рік тому було складно уявити появу Андроїд-флагмана преміум-класу на 2 сім-карти, то минулого тижня в Україні вже вийшла модель HTC One Dual Sim на 2 активні SIM-карти вартістю 6555 грн. Той факт, що кількість попередніх замовлень на цю модель практично наблизилося до попереднім замовленням на HTC One, підтверджує високу очікуваність українцями цього продукту.

Поки продажі двосімних смартфонів обмежувалися лише пропозицією від виробників. При цьому, потенційний попит на двосімних смартфони в Україні може сягати до 60%.

|