Menu

Intel Capital прискорює впровадження комп'ютерних пристроїв з людиноподібними інтерфейсами взаємодії

На конференції Computex керівництво Intel розповіла про успіхи в області впровадження людиноподібних інтерфейсів в сучасні цифрові пристрої. Intel Capital, глобальний фонд з інвестицій та злиття та придбання корпорації Intel, оголосив про створення інвестиційного фонду з капіталом $100 млн, покликаного прискорити розробку та програм для практичної реалізації цих технологій в платформах на базі архітектури Intel.

Intel Capital ускоряет внедрение компьютерных устройств с человекоподобными интерфейсами взаимодействия

Фонд Intel Capital Experiences and Perceptual Computing Fund буде здійснювати свою діяльність протягом найближчих 2-3 років. Галузі інвестування в програмне забезпечення і додатки будуть включати в себе проекти, пов'язані з сенсорними технологіями, технологіями розпізнавання голосу і жестів та інших біометричних характеристик.

Intel оголосила про свої ініціативи в області перцептивних обчислень у рамках щорічного форуму Intel Developer Forum в 2012 р. За цей час комплект для розробників Perceptual Computing Software Developer Kit (SDK) був завантажений понад 10 тис. разів. Також був запущений конкурс для розробників Perceptual Computing Challenge, в рамках якого фахівці створюють інноваційні програми з використанням цього програмного продукту. Призовий фонд конкурсу досягає $1 млн.

Intel і її галузеві партнери також досягли значних успіхів у галузі практичної реалізації технологій на основі перцептивних обчислень в пристроях Ultrabook та ПК, включаючи:

  • Інтерактивну камеру з функцією розпізнавання жестів Senz3D компанії Creative, яка надійде на ринок у третьому кварталі поточного року.
  • Розробку та інтеграцію 3D-камер в рамках співпраці з різними OEM-партнерами щодо інтеграції цієї розробки в різні пристрої на базі технологій Intel. Випуск готової продукції запланований на другу половину 2014 р.
  • Найбільшу американську компанію в області роздрібних продажів ПК, Best Buy, встановлює додаток Nuance Dragon Assistant на більш ніж 10 моделях ноутбуків на базі процесорів Intel Core, пристроях Ultrabook та моноблоках компаній Acer, Asus, Lenovo і Toshiba.
  • ЗА розпізнавання рис обличчя для авторизації компанії Sensible Vision, яке буде встановлюватися багатьма OEM-компаніями.

Новий фонд Intel Capital Experiences and Perceptual Computing Fund буде працювати спільно з вже існуючим фондом Intel Capital Ultrabook Fund. Intel Capital інвестував значну частину з 300-мільйонного фонду Ultrabook Fund у створення інноваційних компонентів для комп'ютерних систем в таких областях, як розпізнавання звуку, сенсорні технології, акумулятори, дисплеї, датчики і технології бездротового підключення, для того, щоб зробити обчислювальні пристрої на базі технологій Intel ще більш тонкими, легкими, захищеними і швидкими.

 

|