Menu

На російськомовній Вікіпедії сьогодні акція протесту

Вікіпедія українською мовою 10 липня буде закрито за рішенням співтовариства в знак протесту проти пропонованих поправок до закону «Про інформацію», обговорення яких проходить в цей день в Державній Думі Російської Федерації.

 

На русскоязычной Википедии сегодня акция протеста

Ці поправки можуть стати основою для реальної цензури в мережі Інтернет - формування списку заборонених сайтів та IP-адреси з їх подальшою фільтрацією.

Лобісти і активісти, які підтримують ці поправки, стверджують, що вони спрямовані виключно проти контенту на зразок дитячої порнографії «і тому подібних речей», але дотримання положень і формулювань, винесених на обговорення, спричинить створення в Росії аналога «великого китайського захисного шлюзу». Практика застосування законодавства, що існує в Росії, говорить про високу ймовірність найгіршого сценарію, при якому незабаром доступ до Вікіпедії буде закритий по всій країні.

10 липня проходить друге читання закону в Державній Думі Російської Федерації. Зміни набудуть чинності після третього читання, дата якого поки не визначена.

|