Menu

Скоро віртуальних серверів буде вдвічі більше, ніж фізичних

«Лабораторія Касперського» опублікувала дослідження світового ринку віртуалізації, що визначає основні тенденції та особливості, пов'язані з захистом віртуальних середовищ, а також прогноз розвитку ринку до 2014 року.

Скоро виртуальных серверов будет вдвое больше, чем физических
Віртуалізація серверів в 2005 - 2014 р., IDC

Дослідження проведено аналітичною компанією IDC. Згідно з отриманими даними, віртуалізація вже сьогодні застосовується на більшій частині запускаються в експлуатацію серверів, а в дворічної перспективі кількість віртуальних машин перетне позначку у 18 мільйонів, удвічі перевищивши кількість фізичних пристроїв. Більш того, очікується, що вже до 2013 року понад двох третин всіх сервісів та додатків будуть працювати у віртуальному середовищі.

Такий стрімкий розвиток віртуалізації експерти схильні пояснювати, насамперед, перевагами цієї технології. Оцінюючи їх гідно, більше 75% компаній, що використовують віртуалізацію, вважають цей напрямок пріоритетним у розвитку ІТ-інфраструктури.

Як відзначає IDC, незважаючи на широке поширення віртуалізації, захист віртуальних середовищ ще не стала нормою для компаній. «У зв'язку з численними перевагами віртуалізації проблеми безпеки нерідко відходять на другий план, - коментує Тимур Фарукшин, директор з консалтингу IDC в Росії і СНД. - Крім того, замовники часто не мають чіткого уявлення про те, як забезпечити таку безпеку. Спеціалізовані технології для захисту віртуальних середовищ з'явилися порівняно недавно, і багато хто до цих пір не підозрюють про їх наявність або недоліки застарілих моделей захисту».

«Аналіз IDC повністю підтвердив висновки, зроблені раніше «Лабораторії Касперського» в ході власного дослідження українського ринку віртуалізації, - додає Володимир Удалов, керівник напряму корпоративних продуктів у країнах, що розвиваються ринків «Лабораторії Касперського». - Незважаючи на те, що 44% опитаних компаній вже впровадили або планують впровадження віртуалізації, лише 17% IT-фахівців вважають, що володіють достатніми знаннями в цій області, щоб повною мірою оцінити всі ризики IT-безпеки і вибрати правильний підхід для захисту віртуальних середовищ. Більш того, 58% опитаних фахівців помилково вважають, що у віртуальному середовищі ризики IT-безпеки нижче, ніж у фізичної».

Докладніше з аналізом IDC можна ознайомитися на інформаційному порталі, присвяченій безпеці віртуальних середовищ, в розділі «Інші матеріали». Для отримання доступу до дослідження досить пройти нескладну процедуру реєстрації.

|