Menu

Microsoft представила ключові тенденції в ІТ на конференції SWIT 2014

27-28 березня відбулася найбільша в Україні технічна конференція Microsoft SWIT, на якій 45 доповідачів розповіли про тренди в ІТ, а також провели практичні заняття, присвячені сучасним технологіям Microsoft, для більш ніж 800 розробників, ІТ-фахівців та ІТ-директорів. Як зазначили виступаючі, у зв'язку зі стрімким поширенням пристроїв, розвитком індустрії ігор і ростом ІТ-галузі відбувся перехід від моделі «клієнт-сервер» до моделі, яка фокусується на сервісах і пристроях, і як результат - забезпечення кращого користувацького досвіду. Дотримуючись цієї тенденції, Microsoft приділяє увагу розвитку додатків і єдиного інтерфейсу для будь-якого типу пристрою, інвестуючи в них значну частину фінансів і часу фахівців.

Microsoft представила ключевые тенденции в ИТ на конференции SWIT 2014

Ключовими тенденціями, які, на думку Microsoft, вплинуть на бізнес і в цілому ІТ-індустрію, є:

  • Мобільність. Сьогодні у світі більше людей мають доступ до мобільного телефону, ніж до електрики або питній воді. А кожен другий користувач мобільного зв'язку - власник смартфона. За різними прогнозами, через 2-3 року смартфони та планшети будуть мільярд користувачів у всьому світі;
  • Соціальні мережі. В української сім'ї в середньому є три персональних електронних пристроїв з виходом в інтернет. Бізнесу необхідно враховувати цю тенденцію. Сьогодні близько 65% компаній у світі використовують мінімум один соціальний інструмент для спілкування та обміну інформацією;
  • Розвиток хмарних рішень. В Україні вже 85% представників малого і середнього бізнесу використовують той чи інший хмарний сервіс. І ця кількість буде зростати, так як сьогодні хмара пропонує практично безлімітні ресурси бізнесу будь-якого розміру при вартості, яка непорівнянна з капітальними інвестиціями у власну інфраструктуру.
  • Big data. У світі обсяг цифрового контенту також зростає експоненціально і обчислюється вже зеттабайтами. Не так давно такої одиниці вимірювання обсягів даних взагалі не існувало.

«Друкарській машинці знадобилося 38 років для того, щоб число її користувачів досягла 50 мільйонів, і тільки чотири роки знадобилося для цього інтернету. Розвиток хмарних обчислень, технологій штучного інтелекту і робототехніки, мобільність - це лише невеликий перелік тих речей, які входять в наше життя стрімкими темпами завдяки інноваціям. Вже зараз можна говорити про те, що до таких базових навичок читання, письмо, мова, додається і кодування, - коментує генеральний директор компанії «Майкрософт Україна». - Ці глобальні тенденції проявляються і в Україні, і бізнесу необхідно бути готовими до них».

Додатково Віджет від SocialMart
|