Menu

Веб-сайт для любителів працювати віддалено

Любителі працювати не на роботі» отримують все більше аргументів на свою користь. Так, у цьому році з'явився ще один веб-ресурс, який допомагає організовувати робочий процес поза стінами офісу рідного підприємства. Онлайн-портал www.anywhereworking.org створений для того, щоб допомогти британським компаніям впроваджувати більш гнучкі умови праці для своїх співробітників.
Веб-сайт для любителей работать удаленно
Все більше людей воліють працювати не в офісі, а вдома, в комфортній обстановці

Творцем цього ресурсу є консорціум Anywhere Working, до якого відносяться такі організації і компанії, як Business in the Community (BITC), Microsoft, Nokia, Nuffield, Regus і британський підрозділ Vodafone. На думку учасників цього об'єднання, новий веб ресурс допоможе організаціям підвищити свою продуктивність і ефективність за рахунок зниження тиску на працівників (наприклад, за прогули). До того ж, робота на дому зменшує використання транспорту, а це в кінцевому підсумку зменшує кількість викидів вуглекислого газу.

Крім пропаганди альтернатив поїздок на роботу, на порталі Anywhere Working роботодавці і працівники зможуть отримати різні посібники та рекомендації по ефективній організації праці. Наприклад, за допомогою спеціального калькулятора компанії зможуть точно розрахувати, скільки гнучка система організації праці допоможе їм заощадити час і гроші, а також знизити споживання вуглецевого палива.

«Пошук кращих методів роботи дозволить бізнесу бути більш гнучким, оперативним, знайти свою конкурентну перевагу. Важливо не стільки те, де робиться робота, скільки ефективність цієї роботи, - пояснює директор британського підрозділу Vodafone Пітер Келлі (Peter Kelly). - Надавати людям можливість працювати звідки завгодно і коли завгодно замість того, щоб прив'язувати їх до фіксованого місця, - це безпрограшний рішення і для роботодавця і працівника. Фактично наші дослідження показали, що сім з десяти начальників вважають, що сама ідея роботи з 9-00 до 17-00 зникне, а її змінять більш гнучкі підходи».

«Тепер для успішної конкуренції на ринку підприємствам не настільки критично дотримувати жорстких і ефективних методів роботи, - говорить генеральний директор Microsoft у Великобританії Гордон Фрейзер (Gordon Frazer). - Ми вже отримали фантастичні відгуки від людей, які хочуть працювати в більш динамічному і зручному для спільної роботи середовищі, коли завгодно, де завгодно».

Створення онлайн-порталу стало першим кроком Anywhere Working. Другим кроком стала «Тиждень роботи звідусіль», яка почалася 27 лютого 2012 року. Консорціум має намір представити додаткову допомогу для організацій, які хочуть дізнатися більше про гнучкої організації праці, і шанувати тих, хто активно підтримував ініціативу. Автори проекту вважають, що він забезпечить підтримкою 30 000 прихильників нового методу організації роботи, при цьому загальна чисельність аудиторії досягне 300 000 чоловік.

|