Menu

Яндекс запустив безкоштовний Навігатор

Яндекс випускає безкоштовне мобільний додаток Навігатор, яке покликане допомогти водіям добиратися до потрібного місця в найкоротші терміни. Для цього в нього є актуальні карти, маршрутизація з урахуванням пробок, ведення маршрутом і багато іншого.
Яндекс запустил бесплатный Навигатор
Яндекс випускає безкоштовне мобільний додаток Навігатор

Додаток Яндекс.Навигатор вміє розраховувати оптимальні маршрути в об'їзд пробок. Дані про завантаженість доріг Навігатор отримує від сервісу Яндекс.Пробки, яким користуються десятки тисяч водіїв. Якщо під час поїздки ситуація на дорозі зміниться або користувач проскочить поворот, Навігатор тут же перебудує для нього маршрут. А щоб водій міг вести машину, не відриваючи погляду від дороги, в програмі є голосовий супровід.

Навігатор використовує дані сервісу Яндекс.карти, контент якого постійно оновлюється і доповнюється. Таким чином, у водіїв завжди будуть актуальні карти і сітка доріг (дорожній граф). Зараз Навігатор знає докладні схеми 57 українських міст і багатьох дрібних населених пунктів. Прокладати маршрути можна і в межах одного населеного пункту, і через всю країну.

"Яндекс.Навигатор буде особливо корисний водіям, які їдуть в незнайоме місце або нещодавно сіли за кермо,- говорить Тигран Худавердян, керівник мобільного напряму Яндекса. - Коли водій їде звичним маршрутом, йому достатньо подивитися на пробки в мобільних Яндекс.Картах. А в незнайомому місті, звичайно, найзручніше їхати по Навігатора. Зараз Яндекс.карти і Навігатор - це два різні додатки, надалі вони будуть пов'язані більш тісно".

Новий додаток доступний для смартфонів і планшетів на двох популярних платформах - iOS і Android. Його можна абсолютно безкоштовно скачати в AppStore або в Google Play (колишній Android Market).

У Яндекс.Навигаторе доступні карти 57 українських міст і багатьох дрібних населених пунктів. Додаток дозволяє будувати маршрути по всій Україні і Росії, а також між країнами. При побудові маршруту додаток враховує пробки на вулицях міст і на міжміських шляхах. Актуальні дані про пробки надходять у Яндекс.Навигатор кожні 2 хвилини.

Яндекс.Навигатор також вміє шукати найближчі організації - за їх назві чи сфери діяльності (наприклад, [ресторан] або [Віталюкс]). Додаток знає більше 270 тисяч українських компаній. База організацій завжди залишається актуальною: вона оновлюється щодня.

Яндекс.Навигатор пропонує також:

- розрахунок часу і відстані в дорозі

- голосове попередження про маневри

- автоматичне збільшення масштабу карти перед маневром

- денний і нічний режим

- два варіанти маршруту на вибір

 

|