Menu

Осінній парад мережевих новинок TP-Link

Компанія TP-Link представила оновлені модельні ряди мережевого обладнання. Велика частина новинок була продемонстрована в рамках берлінської виставки IFA.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link
Більшість представлених пристроїв підтверджують нещодавно тенденцію поголовного переходу на безпровідний стандарт 802.11ac. І це не данина моді, але вже частково необхідність, оскільки постійне зростання кількості бездротових пристроїв (іграшки, смартфони, планшети, комп'ютери та побутова техніка) накладає свої вимоги до домашньої бездротової мережі. До того ж не варто забувати і про проблеми недостатньої захищеності застарілих Wi-Fi стандартів від перехресних наведень, з-за якої перекривання пари дюжин сигналів в обсязі типової квартири сучасної житлової багатоповерхівки загрожує неабияким падінням пропускної здатності.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link
Збільшена кількість каналів, пропоноване високошвидкісним стандарту 802.11ac, дозволяє бездротовим мережам працювати, не заважаючи один одному. Важливо також відзначити, що швидке затухання та ефективне блокування сигналу на частоті 5 ГГц стінами приміщення, робить проблему їх перекривання менш актуальною. Зате в даному контексті набуває особливу важливість завдання забезпечення ефективного охоплення мережею декількох приміщень, що актуально у випадку заміського котеджу або офісу. По думці розробників з TP-Link, найбільш практичним засобом її вирішення є використання powerline-адаптерів, що ретранслює дані по звичайним електропровідним лініях. Один з адаптерів даного типу рекомендується підключати до сусідньої з роутером розетки, а решта - розміщувати в підлягають покриттю Wi-Fi-мережею. Втім, враховуючи якість українських електромереж, це більшою мірою актуально для країн Європи.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

Флагман фірмової лінійки Wi-Fi-Powerline-адаптерів - TL-WPA4220 - оснащений парою вбудованих LAN-роз'ємів і здатний передавати дані по повітрю і электропроводу зі швидкістю, відповідно, 300 та 500 Мбіт/с.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

Осенний парад сетевых новинок TP-Link
Розгортання мережі з допомогою powerline-адаптерів TP-Link не доставить користувачеві жодних незручностей: творці адаптерів TL-PA6010P подбали навіть про те, щоб після їх підключення в приміщенні не скоротилася кількість вільних розеток. Заслуговує шанобливого уваги здатність даної моделі передавати дані зі швидкістю до 600 Мбіт/с (за словами розробників, настільки видатний результат було досягнуто, головним чином, за рахунок впровадження передових методів боротьби з перешкодами в електропроводці).

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

Підпис: TP-LINK AV500 являє собою оригінальний гібрид з дводіапазонного Wi-Fi-роутера і powerline-адаптера. Передаючи по радіоканалу 300 Мбіт/с на частотах 2,4 і 5 ГГц одночасно, він розвиває швидкість до 500 Мбіт/с в електромережі.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

Підпис: TP-LINK TL-WN725N - рекордно компактний безпровідний Wi-Fi-USB-адаптер. Його розробники горді успішним вирішенням ряду нетривіальних проблем, пов'язаних з енергоспоживанням і відведенням тепла.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

Крім того, організатори експозиції TP-Link використовували виставку для популяризації оригінальної концепції портативних пристроїв, що поєднують функціональність 3G і Wi-Fi і навіть LTE-з'єднання. TP-LINK AmiGo M5360 - гібрид 3G/UMTS-Wi-Fi-роутера, акумулятора ємністю 5200 маг і рідера micro SD об'ємом до 32 Гбайт). Пристрій працює не тільки як автономний роутер, що дозволяє використовувати 3G-підключення декількох пристроїв, але і універсальна мобільна батарея, придатна для зарядки різних USB-гаджетів.

Осенний парад сетевых новинок TP-Link

|