Menu

онлайн-сервіси для екскурсій закордонним музеям і галереям

Твітнуть

Сервісів, що дозволяють здійснити віртуальну екскурсію по різних музеях світу в рази більше, і часто вони набагато зручніше вітчизняних.

онлайн-сервисы для экскурсий по зарубежным музеям и галереям

Переміщатися по сторінках офіційного сайту Лувру з фотографіями і відеороликами краще у випадковому порядку - так набагато цікавіше

Відкриває наш хіт-парад офіційна веб-сторінка Лувру (louvre.fr/en). Колишній королівський палац, а нині музейний комплекс світового значення є однією з візитних карток Франції. Головне меню містить список тематичних категорій експонатів і проходять в даний момент виставок. Але, коли мова заходить про мистецтво, краще не слідувати логіці, а просто клацнути кнопкою миші по першій ліпшій на головній сторінці фотографії картини або скульптури. Переміщаючись по веб-сторінкам, відповідним віртуальним залах Лувру, ось таким випадковим чином, можна наткнутися на незвичайні, а часто і зовсім запаморочливі експонати.

онлайн-сервисы для экскурсий по зарубежным музеям и галереям

На сайті Музею Білого дому опублікована тривимірна модель Овального кабінету, створена за допомогою програми Google SketchUp

Робоче місце колишніх і чинного президента США - Білий дім - відкрито для відвідувачів далеко не завжди. Та й не у кожного є можливість побачити його своїми очима. У цьому випадку на виручку приходить доступна всім бажаючим у будь-який час доби веб-сторінка Музею Білого дому (whitehousemuseum.org). Своїм дизайном і увагою до деталей вона, мабуть, заслуговує на звання самого автентичного віртуального музею з існуючих на просторах Інтернету. На сайті представлений докладний план будови Білого дому, копії історичних документів, а також фотографії основних залів у різних ракурсах. Все це доповнено невеликими текстовими розповідями про старовинних предметах, які свого часу належали різним президентам США.

онлайн-сервисы для экскурсий по зарубежным музеям и галереям

Веб-сервіс Rough Guides показує на карті світу ключові пам'ятки відповідно до обраної користувачем тематики - наприклад, картинні галереї

Вірним помічником у віртуальних подорожах для вас стане онлайн-сервіс під назвою Rough Guides (makethemost.roughguides.com). Цей портал, заснований на базі новітньої технології HTML 5, розрахований як на досвідчених мандрівників, так і тих користувачів, хто полюбляє заглядати в різні куточки світу, сидячи за екраном комп'ютера. Підійде Rough Guides любителям екскурсій по музеях і галереях мистецтв.

Наприклад, якщо ви виберете в меню категорію «ART», то на карті світу будуть показані міста, де найбільше розвинене образотворче мистецтво. Клацнувши мишею по якій-небудь точці, ви зможете переглянути інформацію про місто, в якому знаходиться зацікавила вас пам'ятка.

онлайн-сервисы для экскурсий по зарубежным музеям и галереям

Ресурс Armchair-travel дозволяє оглядати панораму музеїв та соборів з різних позицій. Вам потрібно просто вибрати бажану точку огляду на інтерактивній карті і клацнути по ній

Англомовний ресурс Armchair-travel (armchair-travel.com) дозволить здійснити інтерактивну «поїздку» в індійський Тадж-Махал або, наприклад, Королівські ботанічні сади Кью у Великобританії. Ви мріяли побувати в соборі Святого Павла в Лондоні? Для цього вам потрібно всього лише перейти за посиланням «Explore» або «View» і у вікні зі схемою будівлі клікати по відповідним точкам огляду, щоб милуватися круговою панорамою.

онлайн-сервисы для экскурсий по зарубежным музеям и галереям

На сайті порталу Everyscape можна знайти маловідомі музеї, оглянути зсередини різні кафе і супермаркети, а також прогулятися по арт-салонів і студіям

Досить цікавим може здатися веб-портал Everyscape (everyscape.com/Portal). Особливо він підійде тим, хто цікавиться не тільки класичними зразками, представленими в музеях, але й сучасним прикладним мистецтвом. Наприклад, тут представлені кращі приклади дизайну супермаркетів, креативно оформлених кафе, конференц-залів і т. п.

Everyscape містить досить велику базу міст і країн, за якими можна здійснити такі віртуальні тури. Крім того, тут можна натрапити на маловідомі музеї з зарубіжної «глибинки», цілком здатні приємно здивувати своїми виставками - такі як, наприклад, невеликий Музей мистецтва в Аспені (США, штат Колорадо). І незважаючи на те, що інтерфейс сайту повністю англомовний, проблем з пошуковими запитами у середньостатистичного користувача, швидше за все, не виникне.

|